sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pitkään Haudutettu Bolognese


Edellisessa postauksessa mainitsinkin, että saimme tuttujen kautta kasan todella laadukasta lihaa. Mukana oli sisä-ja ulkopaisita, ulkofileetä ja jauhelihaa. Liha on pitkäkarvalehmien ( Angus-lehmien? ) lihaa.  Ensimmäinen kerta kun tilasin lihaa suoraan tilalta. Liha näytti jo raakana ihan eri tavaralta, mitä kaupan lihalaarissa on tarjolla. Paistettaessa liha käyttäytyi ihan eri tavalla, mihin olen aiemmin tottunut. Nestettä eikä rasvaa ei irronnut ollenkaan samalla tavalla mihin olen tottunut ja lihan koostumus tuntui kiinteämmältä, kun se kaupan höttö mitä olen aiemmin käyttänyt. Pistää miettimään mitä se kaupasta ostamani liha oikein onkaan pitänyt sisällään…. Valmistin ensin jauhelihasta perinteiset lihapullat ja sen jälkeen pitkään haudutettua bolognesea. Molemmista tuli todella hyviä ja liha maistui aivan mainiolta. Onkohan tästä enää paluuta entiseen?

Syömme punaista lihaa kohtuullisen harvoin, mutta sen kerran kun sitä syödään niin on kiva saada kunnon tavaraa. Tein bolognesen seuraavan reseptin mukaan.

Noin 400 g jauhelihaa
Porkkanaa
Sipulia
Valkosipulia
Pieni pala tuoretta chiliä
Pala bataattia
Lusikallinen vasikan fondia
Luomu tomaattimurskaa
Loraus punaviiniä
Suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä

Silppua sipulit, porkkanat, chili ja bataatti ja kuullota pannulla. Laita syrjään ja paista jauheliha niin että pinta saa hieman väriä.  Kaada vihannekset lihan joukkoon ja lisää joukkoon tomaattimurska ( noin 2,5 dl) Lisää myös lusikallinen vasikanfondia ja loraus punaviiniä. Anna hautua kannen alla hiljaisella lämmöllä tunnin verran. Lisää joukkoon oman makusi mukaan suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
Tarjoa täysjyväpastan kera ja viimeistele annos parmesan raasteella ja tuoteilla yrteillä. Vie kielen mennessään ; )Ei kommentteja:

Lähetä kommentti