lauantai 6. huhtikuuta 2013

Parsakausi on avattu!

Juhuu, parsakausi on avattu! olkoonkin niin, että nämä yksilöt ovat matkanneet tänne jostain tosi kaukaa ja varret olivat vielä aika paksuja....mutta hyvältä ne maistuivat. Useimmiten parsa valmistetaan keittämällä/höyrättämällä. Itse tykkään valmistaa parsan joskus myös kuumalla pannulla niin,että se saa pintaansa kivasti väriä mutta jää reilusti al denteksi. Nyt tein niin.

Parsa on herkullisuutensa lisäksi myös erittäin ravinnepitoinen kasvis. Se on yksi parhaimmista foolihapon lähteistä ja siinä on runsaasti kaliumia ja ravintokuituja.

Tämä keväinen pasta valmistui näin:
Pilko pieneksi 1-2 valkosipulin kynttä, leikkaa parsan varresta puiseva osa pois ja paista pannulla yhdessä valkosipulin kanssa. Keitä täysjyväpasta. Lisää valmiin pastan joukkoon valkosipuliöljyssä paistetut parsat, jokiravun pyrstöjä ja tuoretta parmesanraastetta ja ripaus mustapippuria. Valmistuu tosi nopsaan!


4 kommenttia:

  1. Kyllä parsa sopii erittäin hyvin pastaan! NAM!!!

    Emma

    VastaaPoista
  2. Joo, niin sopii! Ja lisukkeeksi vaikka minkä muunkin kanssa : )

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta huomasin blogin uuden ulkoasun. Tosi hyvä!

    Emma

    VastaaPoista