tiistai 9. huhtikuuta 2013

Salaattia kikherneillä

Ruokaisat salaatit ovat kevään suosikkeja. Samalla kun ilman lämpenevät niin keho kaipaa selvästi kevyempää ruokaa. Lämpimät keitot ja pataruuat eivät nyt tunnu houkuttelevalta ajatukselta. Mieli tekee kevyitä kalaruokia, hedelmäisiä pirtelöitä, kasviksia, uusia perunoita ja kalaa....

Päivälliseksi riittää hyvin salaatti, kunhan siitä tekee riittävän monipuolisen, ruokaisan ja ravitsevan. Ruokaisuutta saa kivasti esimerkiksi kikherneillä. Niiden ainut "huono" puoli on, että ne pitää muistaa laittaa edellisenä iltana likoamaan. Hajamieliselle aivan mahdotonta, unohdin itse tehdä tämän kolmena iltana peräkkäin....: ) Neljäntenä iltana kuitenkin muistin tehdä tämän ja saatiin tätä herkullista salaattia vihdoin pöytään. Nälkä pysyi muuten hyvin poissa iltaan asti!





Ohje:
Salaattisekoitusta
Kurkkua
Tomaatteja
Paprikaa
Kikherneitä
Fetaa
Kuullotettua sipulia ( tai keväämmällä ihanaa kevätsipulia sellaisenaan)
Erilaisia siemeniä oman maun mukaan
Avokadoa
Pekonia jos haluaa ( paistoin uunissa pari siivua makua tuomaan kun kaapista löytyi )


Kastike:
Luonnon jogurttia noin 1 dl
Sitruunan mehua, sopiva loraus
Hunajaa noin 1 tl


Valmista kikherneet hyvissä ajoin. Kuullota sipuli. Sekoita lopuksi kaikki aineet keskenään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti