Aurinkoista toukokuun alkua! Vappu
sujui meillä mahtavasti notkuvien pöytien ääressä. Maha on herkuista pinkeänä
vieläkin.
Aattona käytiin miljoonan muun ihmisen
kanssa kaupungilla ihmettelemässä vappuhulinoita ja hakemassa pallot
pikkuisille. Kilisteltiin myös Vapun ja kevään kunniaksi lasilliset kuohuvaa.
Ihanan aurinkoisena Vappupäivänä lähdettiin herkuttelemaan brunssille
vanhempieni luo. Suurimman osan herkuista oli loihtineet mun vanhemmat, mutta
myös me muut tuotiin jotain mukanamme. Pöydästä löytyi mm. riimihärkää, graavia
siikaa, aasialaiseen tyyliin haudutettua possun niskaa, lohta, voileipäkakkuja,
salaatteja, juustoja, taivaallista suklaakakkua…..Kaikki oli niin hyvää että
syömistä olisi voinut vaan jatkaa ja jatkaa.
Minä lupasin tehdä brunssille
saaristolaisleipää ja salaattia. Leivän teko vie jonkin aikaa, mutta se
kannattaa. Lopputulos on aina yhtä hyvä. Tätä on myös aika hankala mokata,
onnistuu aina!
Jaan reseptin myös tänne- tästä satsista saat kolme isohkoa limppua tai neljä pienempää. Teen leipää
aina juhannuksena ja jouluna ja sillä välillä jos mieli tekee ; )
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään
Lisää muut ainekset, sekoita ja alusta
Anna kohota noin tunnin verran
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti