En tunnu saavan parsasta kyllikseni,
se vaan on niin maukasta nyt paraikaa. Laitettiin yhtenä iltana iltapalaksi
keitettyä parsaa, parman kinkkua ja juuri sopivaksi keitettyä kananmunaa. Taisi
siinä lautasella olla palanen mozzarellaa ja muutama kirsikkatomaattikin. Tykkään
simppeleistä annoksista missä raaka-aineiden maut pääsevät oikeuksiinsa. Nam!
Satuitteko muuten huomaamaan tämän
päivän Hesarista juttua muotidieeteistä? Tuntuu että niitä tulvii näin keväisin
joka tuutista. Toisista löytyy joku tolkku ja toiset taas ovat täysin huuhaata.
Joissain pyritään välttämään kaikkea rasvaa, toisissa taas suositaan joitain
rasvoja ja kolmannessa litkitään ateriakorvikkeita ja neljännessä syödään
kunnolla vain joinakin päivinä viikosta. Monilla ihmisillä on dieettiviidakossa
kadonnut käsitys siitä, mitä terveellinen ruokavalio oikeasti tarkoittaa, kun
alan asiantuntijatkin tuntuvat olevan asioista eri mieltä.
Itse olen sitä mieltä, että
vanha totuus ”kohtuus kaikessa” ja ”kultainen keskitie” on avain hyvään oloon
ja terveelliseen elämään. Jos painoa haluaa pudottaa, voi sen aloittaa jättämällä
ruokavaliosta sokerit ja turhat makeiset pois, vaihtamalle vaaleat vehnät ( leivät,riisit,
pastat jne.) täysjyvätuotteisiin ja lisäämällä kasvisten määrää ja syömällä säännöllisesti. Liikuntaakin pistäisi harrastaa
säännöllisesti, mielellään vähintään puoli tuntia päivässä. Olo paranee jo
näillä muutoksilla huimasti, eikä edelliseen halua enää palata. Itseltään ei
myöskään kannata kieltää ihan kaikkia herkkuja. On ihan ok syödä juhlissa yksi
kakkupala. Don't go crazy with your diet ; )
Pirteää loppuviikkoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti