torstai 23. toukokuuta 2013

Parsaa, Parman kinkkua ja Kananmunaa


En tunnu saavan parsasta kyllikseni, se vaan on niin maukasta nyt paraikaa. Laitettiin yhtenä iltana iltapalaksi keitettyä parsaa, parman kinkkua ja juuri sopivaksi keitettyä kananmunaa. Taisi siinä lautasella olla palanen mozzarellaa ja muutama kirsikkatomaattikin. Tykkään simppeleistä annoksista missä raaka-aineiden maut pääsevät oikeuksiinsa. Nam!



Satuitteko muuten huomaamaan tämän päivän Hesarista juttua muotidieeteistä? Tuntuu että niitä tulvii näin keväisin joka tuutista. Toisista löytyy joku tolkku ja toiset taas ovat täysin huuhaata. Joissain pyritään välttämään kaikkea rasvaa, toisissa taas suositaan joitain rasvoja ja kolmannessa litkitään ateriakorvikkeita ja neljännessä syödään kunnolla vain joinakin päivinä viikosta. Monilla ihmisillä on dieettiviidakossa kadonnut käsitys siitä, mitä terveellinen ruokavalio oikeasti tarkoittaa, kun alan asiantuntijatkin tuntuvat olevan asioista eri mieltä.  

Itse olen sitä mieltä, että vanha totuus ”kohtuus kaikessa” ja ”kultainen keskitie” on avain hyvään oloon ja terveelliseen elämään. Jos painoa haluaa pudottaa, voi sen aloittaa jättämällä ruokavaliosta sokerit ja turhat makeiset pois, vaihtamalle vaaleat vehnät ( leivät,riisit, pastat jne.) täysjyvätuotteisiin ja lisäämällä kasvisten määrää ja syömällä säännöllisesti.  Liikuntaakin pistäisi harrastaa säännöllisesti, mielellään vähintään puoli tuntia päivässä. Olo paranee jo näillä muutoksilla huimasti, eikä edelliseen halua enää palata. Itseltään ei myöskään kannata kieltää ihan kaikkia herkkuja. On ihan ok syödä juhlissa yksi kakkupala. Don't go crazy with your diet ; ) 

Pirteää loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti