Voi että mä nautin näistä
aurinkoisista kevätpäivistä! Puihin on tullut lehdet ja aamulla kuulee
ikkunasta ihanaa lintujen liverrystä. Huonosti nukutuista öistä huolimatta olo
on aika virkeä J
Äitienpäiväpusuttelua |
Äitienpäivänäkin saatiin nauttia
kauniista auringonpaineesta. Pojat veivät mut ihanalle piknik-brunssille
niitylle. Porukan pienin veteli sikeitä ja 3-v pelasi isin kanssa futista. Mä
sain nautiskella hetken rauhasta kuplajuoman kera. Illemmalla valmistettiin
yhdessä päivällistä-sitruunakanataginea. Tehtiin ruokaa ensimmäistä kertaa,
tiesin heti reseptin nähdessäni, että siitä tulisi herkkua. Mehevien sitruunoiden, raikkaan mintun, makeiden aprikoosien, suolaisten oliivien ja rapeiden manteleiden sekoitus kuulosti ihanalta.
Resepti tulee tässä:
Sitruunakanatagine 4 isoa annosta ( ilman
taginea…)
2 luomubroilerin koipireittä ja 2
rintapalaa tai kokonainen broileri. Meillä oli ainoastaan rintapaloja
Marinadi
1 dl öljyä
2 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu
1 sitruuna
1 ruukku vahvaa minttua
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl hunajaa
2 tl kurkumaa
1 tl suolaa
( 1,5 rkl ras el hanout mausteseosta-
ei laitettu)
Pataan
2 salottisipulia
1 dl ruskeita manteleita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl oliiveja
2 dl kanalientä
Kuori valkosipulin kynnet. Kuutioi
sitruuna. Hienonna minttu.
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Lisää joukkoon broilerit. Anna maustua jääkaapissa 6-8 h. Ota broilerit huoneen
lämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Nosta ne marinadista ja ruskista kauttaaltaan kuumalla pannulla. Nosta
broilerit ja marinadiliemi pataan. Lisää pataan
muut ainekset. Anna hautua liedellä noin 45min tai 175 asteisessa
uunissa tunnin verran. Tarjoa mintulla maustetun kuskusin ja
hunajajogurttikastikkeen kera.
Resepti: Sisustuslehti Divaani 4/13
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti