Muistan sanoneeni täällä, että
keväällä ei tee juurikaan mieli raskaita liharuokia eikä lämpimiä patoja, mutta
nyt oli kuitenkin pakko saada mehevää Burgundinpataa päivälliseksi. Pataan tuli
ehkä himo siksikin, että pakkasessa möllötti kimpale sitä ihanaa Angus-härkää.
Jauhelihat on jo melkein tuhottu ja nyt pistettiin paloiksi sisäpaisti.
Pataruuat ovat mainioita viikonloppuruokia, silloin on usein aikaa kokata
kaikessa rauhassa ja ruokaa riittää usein seuraavan päivän lounaaksikin- ja
pataruuathan yleensä vaan paranevat ja maistuvat vieläkin paremmalta seuraavana
päivänä.
Säät ovat olleet välillä ihanan
keväisiä ja välillä taas kammottavat syksyisiä…..säästä huolimatta ollaan
tarvottu minimiehen kanssa välillä pidempiä ja välillä lyhyempiä lenkkejä. Olin
mukana Kuntoa kansalle- askelkisassa ja tavoitteena oli taivaltaa vähintään 10 000
päivässä. Kokonaissaldo 65 päivän ajalta oli omalta osaltani 914 197
askelta. Tämä pitää sisällään sekä kävelyt, juoksulenkit ja muut urheilut.
Yhteenvetona voinen todeta että tällä hetkellä liikunta on enimmäkseen kävelyä
ja vaunulenkkejä- kunhan elämä tästä vähän rauhoittuu pääsen toivon mukaan taas
jumppailemaan, joogaamaan, pelaamaan tennistä ja tanssimaan enemmän. Mutta ihan
ok askelmäärä kuitenkin! J
Mutta takaisin reseptiin, kokeilkaa
ihmeessä jos kaipaatte lämmikettä viileään kevätpäivään. Tämä toimii
takuuvarmasti.
Höyryävä herkkulautanen |
Tässä ohje
600- 1000 g naudanpaistia
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
170 g pekonia
2 rkl öljyä
Muutama sipulia
4 valkosipulin kynttä
Purkki tomaattipyreetä
Noin 3 dl punaviiniä
4 dl lihalientä tai vettä ja 3 rkl vasikan fondia
2 laakerinlehteä
4 oksaa tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria
100 g pikkusipuleita
2 rkl öljyä
Noin 200 g herkkusieniä
Kuutioi paisti ja paista niihin kaunis ruskea väri pannulla. Lisää lopuksi
vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Laita lihapalat pataan. Huuhtele pannu vedellä ja
kaada pataan.
Suikaloi pekoni, paista pannulla ja lisää pataan.
Hienonna sipuli, puolita valkosipulin kynnet ja kuullota ne öljyssä tomaattipyreen
kera. Lisää pataan. Kaada joukkoon myös punaviini ja lihaliemi sekä mausteet.
Kiehauta. Hauduta pataan joko hellalla taiuunissa 150 asteessa noin 2-3 tuntia.
Lisää pataan kuoritut pikkusipulit ja hauduta vielä noin tunnin ajan.
Muista maistaa!
Pilko herkkusienet ja paista ne pannulla öljyssä, kunnes neste on haihtunut.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää herkkusienet muiden ainesten
joukkoon. Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden tai riisin kera.
Lisukkeeksi sopivat hyvin myös uunissa paahdetut juurekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti