Selasin tänään aamupalaa syödessäni erilaisia reseptejä netistä,
blogeista ja vanhoista keittokirjoista. Teki mieli kokeilla jotain uutta ja
kasvispainotteista. Yksi tietty resepti herätti mielenkiintoni. Tuntui kivalta
idealta tehdä pestoa pistaasipähkinöistä ja talvikurpitsaakaan en ollut aiemmin
ruuissani käyttänyt. Ja kurpitsahan sopi täydellisesti tähän Halloween- viikonloppuun!
Pakko sanoa, että pastasta tuli aivan mielettömän hyvää! Kurpitsa paahtui ja
pehmeni uunissa tosi mehukkaaksi ja peston suolaisuus täydensi loistavasti
kurpitsan makeutta. Kokeilkaa ihmeessä!
Tässä resepti
1 isohko talvikurpitsa- kuorittuna ja lohkoiksi leikattuna
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
Oman maun mukaan merisuolaa
Hyppysellinen muskottia
Kaksi kourallista babypinaattia
Täysjyväpastaa
Pistaasipähkinäpesto ( voit valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä)
2 valkosipulin kynttä
Sitruunamehua, makusi mukaan joko puolikas tai kokonainen sitruuna
1,5 dl pistaasipähkinöitä
1,5 dl erilaisia yrttejä ( persijlaa, basilikaa, korianteria)
Noin 1 dl parmesan raastetta pestoon + hyppysellinen annoksen
päälle laitettavaksi ( vastaraastettua, ei valmisraastetta)
Oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lorauta pilkottujen kurpitsojen päälle
öljyä, suola ja muskottia. Paahda lohkoja uunissa ( noin 20 min) kunnes ovat
pehmenneet ja saaneet pintaan kauniin pinnan.
Laita tässä välissä pastavesi kiehumaan ja valmista pasta.
Valmista pesto- laita kaikki aineet lukuun ottamatta oliiviöljyä
sekaisin tehosekottimeen ja hurauta koneella sopivaksi tahnaksi. Lisää lopuksi
oliiviöljyä sen mukaan, kuinka juoksevaa haluat tehdä pestosta. Voit tarvittaessa
lirauttaa joukkoon myös vähän vettä, jos pesto tuntuu liian jäykältä. Pesto
sulaa lopuksi lämpimän pastan joukkoon ja muuttuu juoksevammaksi.
Sekoita lopuksi pesto, Babypinaatti, paahdetut kurpitsat ja pasta yhteen, lisää
päälle ripaus mustapippuria ja suolaa ja viimeistele koko komeus parmesan- juustolla.
Hei,
VastaaPoistatämä ohje on ihana! Valmistin sitä eilen ja haluan tehdä pian uudestaan, kiitos reseptistä!
Anna
Moi Anna,
VastaaPoistaKiva jos maistui! Tämä on myös mun oma suosikki : )