sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Paahdettua Talvikurpitsaa ja Pistaasipähkinäpestoa Pastan Kera


Selasin tänään aamupalaa syödessäni erilaisia reseptejä netistä, blogeista ja vanhoista keittokirjoista. Teki mieli kokeilla jotain uutta ja kasvispainotteista. Yksi tietty resepti herätti mielenkiintoni. Tuntui kivalta idealta tehdä pestoa pistaasipähkinöistä ja talvikurpitsaakaan en ollut aiemmin ruuissani käyttänyt. Ja kurpitsahan sopi täydellisesti tähän Halloween- viikonloppuun! Pakko sanoa, että pastasta tuli aivan mielettömän hyvää! Kurpitsa paahtui ja pehmeni uunissa tosi mehukkaaksi ja peston suolaisuus täydensi loistavasti kurpitsan makeutta. Kokeilkaa ihmeessä!


Tässä resepti

1 isohko talvikurpitsa- kuorittuna ja lohkoiksi leikattuna
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
Oman maun mukaan  merisuolaa
Hyppysellinen muskottia
Kaksi kourallista babypinaattia
Täysjyväpastaa

Pistaasipähkinäpesto ( voit valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä)
2 valkosipulin kynttä
Sitruunamehua, makusi mukaan joko puolikas tai kokonainen sitruuna
1,5 dl pistaasipähkinöitä
1,5 dl erilaisia yrttejä ( persijlaa, basilikaa, korianteria)
Noin 1 dl parmesan raastetta pestoon + hyppysellinen annoksen päälle laitettavaksi ( vastaraastettua, ei valmisraastetta)
Oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lorauta pilkottujen kurpitsojen päälle öljyä, suola ja muskottia. Paahda lohkoja uunissa ( noin 20 min) kunnes ovat pehmenneet ja saaneet pintaan kauniin pinnan.
Laita tässä välissä pastavesi kiehumaan ja valmista pasta.
Valmista pesto- laita kaikki aineet lukuun ottamatta oliiviöljyä sekaisin tehosekottimeen ja hurauta koneella sopivaksi tahnaksi. Lisää lopuksi oliiviöljyä sen mukaan, kuinka juoksevaa haluat tehdä pestosta. Voit tarvittaessa lirauttaa joukkoon myös vähän vettä, jos pesto tuntuu liian jäykältä. Pesto sulaa lopuksi lämpimän pastan joukkoon ja muuttuu juoksevammaksi.
Sekoita lopuksi pesto, Babypinaatti, paahdetut kurpitsat ja pasta yhteen, lisää päälle ripaus mustapippuria ja suolaa ja viimeistele koko komeus parmesan- juustolla.








2 kommenttia:

  1. Hei,
    tämä ohje on ihana! Valmistin sitä eilen ja haluan tehdä pian uudestaan, kiitos reseptistä!

    Anna

    VastaaPoista
  2. Moi Anna,
    Kiva jos maistui! Tämä on myös mun oma suosikki : )

    VastaaPoista