tiistai 20. marraskuuta 2012

Linssikeittoa lämmikkeeksi


Värjöttelin yhtenä päivänä pihalla lasten kanssa ja ruvettiin juttelemaan naapurin kanssa ruuasta ja lempiresepteistä- lempiaihe! Kumpikin haaveili lämpimistä padoista ja keitoista ja kuumasta glögistä. Naapuri kertoi tehneensä herkullista linssikeittoa ja siihenhän iski saman tien hirveä himo. Hän teki keitostaan tomaattipohjaisen ja lisäsi joukkoon kookosmaitoa. Tuntuu että ilmojen kylmetessä myös keho kaipaa lämmikettä. Kuumalla kesäsäällä pärjää hyvin kevyemmillä ruuilla, salaateilla ja hedelmillä, mutta syksyn tullen itse ainakin kaipaan jotain tuhdimpaa. Itse asiassa ruokavalioni taitaa olla vuodenajasta riippuen hyvinkin vaihteleva- ja hyvä niin, omaa kehoa pitääkin osata kuunnella. Se kertoo kyllä mikä sille minäkin hetkenä parhaiten sopii.
Linssit ovat hyvä proteiinin lähde, ja ruuanlaitossa todella monikäyttöisiä ja linssilajejahan on vaikka kuinka paljon. Niistä saa helposti lisuketta, muhennosta, keittoa , paistosta, you name it. Valmistuksessa tulee vaan huomioida joidenkin linssien kohdalla pitkä liotusaika.



Resepti tulee tässä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
chiliä oman maun mukaan
Hyppysellinen korianterin siemeniä murskattuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk vettä
1,5dl punaisia linssejä
Noin 2 dl kookosmaitoa
Suolaa ja pippuria

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota kattilan pohjalla sipulit, chili ja murskatut korianterin siemenet. Lisää seuraavaksi kattilaan tomaattimurska , vesi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä ( noin 10 min). Lisää joukkoon kookosmaito ja anna keiton kiehahtaa. Jos haluat, voit soseuttaa keiton tasaiseksi sauvasekoittemella. Itse tykkään keitosta ilman soseutusta, hieman rouheisena.
Keiton kanssa voi halutessaan ottaa palan leipää. Itse otin pari kuminakorppua,nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti