Värjöttelin yhtenä päivänä pihalla lasten kanssa ja ruvettiin
juttelemaan naapurin kanssa ruuasta ja lempiresepteistä- lempiaihe! Kumpikin
haaveili lämpimistä padoista ja keitoista ja kuumasta glögistä. Naapuri kertoi
tehneensä herkullista linssikeittoa ja siihenhän iski saman tien hirveä himo.
Hän teki keitostaan tomaattipohjaisen ja lisäsi joukkoon kookosmaitoa. Tuntuu
että ilmojen kylmetessä myös keho kaipaa lämmikettä. Kuumalla kesäsäällä pärjää
hyvin kevyemmillä ruuilla, salaateilla ja hedelmillä, mutta syksyn tullen itse
ainakin kaipaan jotain tuhdimpaa. Itse asiassa ruokavalioni taitaa olla
vuodenajasta riippuen hyvinkin vaihteleva- ja hyvä niin, omaa kehoa pitääkin
osata kuunnella. Se kertoo kyllä mikä sille minäkin hetkenä parhaiten sopii.
Linssit ovat hyvä proteiinin lähde, ja ruuanlaitossa todella
monikäyttöisiä ja linssilajejahan on vaikka kuinka paljon. Niistä saa helposti
lisuketta, muhennosta, keittoa , paistosta, you name it. Valmistuksessa tulee
vaan huomioida joidenkin linssien kohdalla pitkä liotusaika.
Resepti tulee tässä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
chiliä oman maun mukaan
Hyppysellinen korianterin siemeniä murskattuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk vettä
1,5dl punaisia linssejä
Noin 2 dl kookosmaitoa
Suolaa ja pippuria
Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota kattilan
pohjalla sipulit, chili ja murskatut korianterin siemenet. Lisää seuraavaksi
kattilaan tomaattimurska , vesi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä (
noin 10 min). Lisää joukkoon kookosmaito ja anna keiton kiehahtaa. Jos haluat,
voit soseuttaa keiton tasaiseksi sauvasekoittemella. Itse tykkään keitosta
ilman soseutusta, hieman rouheisena.
Keiton kanssa voi halutessaan ottaa palan leipää. Itse otin pari
kuminakorppua,nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti