tiistai 26. helmikuuta 2013

Mantelikanaa


Viikonloppuna juhlittiin yhden meistä syntymäpäivää ja juhlapäivänä sankarille valmistetaan aina hänen toivomaansa ruokaa ( ihana perinne meiltä kotoa <3 ). Sankarin toive oli saada mantelikanaa. Mantelikana on kuulunut mun laspuudenkodin sunnuntai-illallispöytään jo parikymmentä vuotta ja sen on perinteisesti valmistanut yleensä mun isä. Vaikka sitä on syöty jo aikojen alusta, ei siihen tunnu koskaan kyllästyvän, niin hyvää se on. Jaan reseptin tässä teillekin.

Mantelikanaa neljälle
600g broilerifileitä kuutioituna
50g mantelilastuja
1 purkillinen herkkusieniä siivuiksi pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
3 rkl maissijauhoja
6 rkl sherryä ( hätätapauksessa punaviinikin käy)
½ dl öljyä paistamiseen
2cm pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
4 rkl soijakastiketta
4 tl fariinisokeria

Pilko broilerifileet ja sekoita ne maissijauho-sherryseokseen.
Kuullota ensin mantelit öljyssä kauniin ruskeiksi. Laita sivuun odottamaan.
Kuullota seuraavaksi sipulisilppu, herkkusienet jainkiväärit. Laita sitten nekin syrjään odottamaan.
Lisää pannlle öljyä ja paista broileripalat kullanruskeiksi ja varmasti kypsiksi.
Laita sekaan kaikki aiemmin paistamasi ainekset, lisää joukkoon fariinisokeri ja soija. Paista edelleen noin 5 min. Tarjoile basmatiriisin kanssa. Myös me syötiin kanaa tavoista poiketen basmatiriisin kanssa, sankarin toiveita kuunnellen :)

Kylkeen tein appelsiini-punasipulisalaatin. Siivutin makeat appelsiinit noin 1 cm siivuiksi ja kasasin kerroksittain seitin ohuiksi leikattujen sipulirenkaiden kanssa. Päälle lörötin oliiviöljyä ja hyvää balsamicoa.

Resepti kirjasta”Äidiltä tyttärille” Elina Halttunen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti