Aurinkoista sunnuntaita! Tein uudemman kerran nyt viikonloppuna visiitin läheiseen
luomukauppaan. Nyt keräsin koriin hyvää mehua, taateleita, vähän vihanneksia ja cacao- nibsejä. Onko nibsit tuttuja sulle? Mä löysin ne jokin
aika sitten ja nyt tykkään sekoittaa niitä vähän kaiken kanssa. Ne pitää myös
makean himon kurissa aika hyvin. Nämä mun ostamat ovat tosi hyviä. Paketissa
lukee näin:
“Cold
processed cacao is one of nature’s
single richest sources of Antioxidants and the critical micronutrient
magnesiun. It delivers more anti-aging antioxidant power than pomegranate, red
wine or green tea. For magnesium the most deficient major mineral in the modern
diet, raw cacao provides major replenishment. Magnesium is vital for healthy
heart functions and also helps build strong bones, relax muscles and create a
feeling of calmness”
Nykykäsityksen mukaan meidän elimistö on jatkuvasti haitallisten
“ vapaiden radikaalien” pommituksen kohteena. Pommittajina toimivat mm.
ympäristön saasteet, stressi, oma mahdollinen tupakointi jne. Puhutaan
oksidatiivisesta stressistä, jolla tarkoitetaan elimistön rasvahappojen ja
proteiinien hapettumista. Happi voi olla ihmisella haitallista, mikäli omat
puolustusmekanismit eivät ole kunnossa. Happiradikaaleilla uskotaan olevan
yhteys monien sairauksien syntyyn, kuten sydän-ja verisuonisairaudet ja syöpä.
Toiset ovat saaneet syntymälahjanaan mahtavan vastustuskyvyn. Ne, joita ei ole
sellaisella siunattu, voivat parantaa tilannetta nauttimalla mahdollisimman
täysipainoista ja runsaasti antioksidantteja sisältämää ravintoa sekä
huolehtimalla muuten terveistä elämäntavoista, kuten riittävastä levosta ja
liikunnasta.
Söin tänään välipalaksi luonnonjogurttia nibsien,
taateleiden, tummien viinirypäleiden ja myslin kanssa.
Pääsin tänään nauttimaan myös aurinkoisesta metsälenkistä, ihan parasta! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti