sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Herkullisia Antioksidantteja


Aurinkoista sunnuntaita! Tein uudemman kerran nyt viikonloppuna visiitin läheiseen luomukauppaan. Nyt keräsin koriin hyvää mehua, taateleita, vähän vihanneksia ja cacao- nibsejä. Onko nibsit tuttuja sulle? Mä löysin ne jokin aika sitten ja nyt tykkään sekoittaa niitä vähän kaiken kanssa. Ne pitää myös makean himon kurissa aika hyvin. Nämä mun ostamat ovat tosi hyviä. Paketissa lukee näin:
“Cold processed cacao is one of nature’s  single richest sources of Antioxidants and the critical micronutrient magnesiun. It delivers more anti-aging antioxidant power than pomegranate, red wine or green tea. For magnesium the most deficient major mineral in the modern diet, raw cacao provides major replenishment. Magnesium is vital for healthy heart functions and also helps build strong bones, relax muscles and create a feeling of calmness”

Nykykäsityksen mukaan meidän elimistö on jatkuvasti haitallisten “ vapaiden radikaalien” pommituksen kohteena. Pommittajina toimivat mm. ympäristön saasteet, stressi, oma mahdollinen tupakointi jne. Puhutaan oksidatiivisesta stressistä, jolla tarkoitetaan elimistön rasvahappojen ja proteiinien hapettumista. Happi voi olla ihmisella haitallista, mikäli omat puolustusmekanismit eivät ole kunnossa. Happiradikaaleilla uskotaan olevan yhteys monien sairauksien syntyyn, kuten sydän-ja verisuonisairaudet ja syöpä. Toiset ovat saaneet syntymälahjanaan mahtavan vastustuskyvyn. Ne, joita ei ole sellaisella siunattu, voivat parantaa tilannetta nauttimalla mahdollisimman täysipainoista ja runsaasti antioksidantteja sisältämää ravintoa sekä huolehtimalla muuten terveistä elämäntavoista, kuten riittävastä levosta ja liikunnasta.

Söin tänään välipalaksi luonnonjogurttia nibsien, taateleiden, tummien viinirypäleiden ja myslin kanssa.






Pääsin tänään nauttimaan myös aurinkoisesta metsälenkistä, ihan parasta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti