Ah avokadoa !! aika ajoin on pakko
saada avokadoa, siihen tulee suoranainen himo J
Parhaat muistot avokadoherkuista ovat Etelä-Amerikasta, missä olen syönyt
elämäni parhaat avokadot. Jestas ne maistuvat taivaallisilta auringon kypsyttäminä
ja mehevän kypsinä,…..
Tällä kertaa himo taltutettiin ihanalla Guacamolella.
Guacamole yhdistetään usein nachoihin tai muihin dipattaviin raksuihin, mutta
mun mielestä se on ihan erinomainen lisuke kaikenlaiselle ruualle. Me
yhdistettiin se sopivan tuliseksi marinoituun kanaan ja täysjyväriisiin.
Guacamolen valmistukseen on varmasti miljoona erilaista reseptiä, itse tykkään
laittaa omani näin.
Guacamole
2-3 avokadoa
1-2 valkosipulin kynttä ( oman maun
mukaan)
Puolikas sipuli ( myös oman maun
mukaan)
Sitruunamehua
Tuoretta korianteria
Muutama kirsikkatomaatti
Ripaus suolaa
Ripaus vastajauhettua mustapippuria
( tuoretta chiliä jos pidät potkusta )
Silppua ensin sipulit niin hienoksi
silpuksi kun osaat. Pilko tomaatit pieneksi ja silppua myös korianteri. Puolita
avokadot ja poista kivet. Kaavi avokadon liha kuorestaan haluamallasi tavalla
ja pilko/ muussaa tahnaksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja purista mukaan
puolen- kokonaisen sitruunan mehu. Guavcamolen ei suinkaan tarvitse olla samettista
tahnaa vaan siinä saa ja kuuluu olla mehukkaita tomaatin ja avikadon
kokkareita. Sipulit tosin kannattaa silputa ihan pieniksi. Buen provecho !
P.S Muistathan, että avokadoista saat
myös roppakaupalla hyviä rasvoja ja se on hyvä B,-E,- ja K-vitamiinin lähde ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti