torstai 12. syyskuuta 2013

Taimenta välimeren tapaan ja myöhästyneet Namut

Viime viikko on ollut tuiki täynnä kaikenlaista ohjelmaa ja kuluneen viikon namupalatkin jäivät tohinassa laittamatta. Korjataan tilanne nyt. Viikon namupalan ansaitsee ihana vapaailta taiteen, kulttuurin ja hyvän ruuan parissa, päättyen kauniiseen huoneeseen hotelli Tornissa. Puhumattakaan siitä, että siellä sai herätä juuri silloin kun itseään huvitti, luxusta! Tässä kuvia ihanasta illasta.Sitten kala-asiaan. Hyvissä ruokakaupoissa on ihanaa haahuilla ympäriinsä ( ei välttämättä tosin pienten lasten kanssa...) ja tutkailla mikä näyttää tuoreelta ja hyvältä. Kauppalistojenkin teko on toki paikallaan, jotta kaappeihin saadaan täytettä ja unohdukset minimoidaan. Parhaat ruokainspikset ainakin minulla itselläni syntyvät kuitenkin tuoretiskien äärellä ihan vaan sen mukaan, mikä näyttää kaikkein houkuttelevimmalta. Olen kyllä niin valtavan iloinen, että opin aikoinani äidiltä tuon tavan löytää tuoreimmat raaka-aineet ja kehitellä niistä päässä herkullinen resepti <3. Me saatiin käsiimme jokunen aika sitten herkullista, tuoretta taimenta. Vesi herahti kielelle jo kaupassa kun sain idean valmistaa kalan välimeren tyyliin.

Välimerellinen kala on siis oman mielikuvitukseni tuotetta siitä, miten voisin kuvitella ihmisten välimeren maissa valmistavan kalansa J
Resepti pitää sisällään:
yhden mehukkaan sitruunan lohkottuna,
oliiveja
murskattua valkosipulia
tuoreita yrttejä kuten timjamia ja basilikaa
 oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pikkasen hyvää balsamicoa ja taisin lorauttaa mukaan vähän hunajaakin pehmentämään sitruunan kirpeyttä.

Laita kaikki aineet kulhoon ja möyhennä niitä käsin niin että maut sekoittuvat keskenään. Tee kalan pintaan viiltoja niin että maut leviävät sinnekin. Laita seos kalan sisään ja hiero sitä kalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Laita koko komeus uuniin, noin 180 astetta. Kala kypsyy suht nopeasti, aika riippuu paljoltikin sen koosta. Itse pidin kalaa uunissa noin 35 min.
Seuraksi valmistettiin uunissa lasten suosikkeja, porkkanoita ja perunoita oliiviöljyssä ja timjamissa sekä raikasta salaattia. Taimen oli todella maukasta, toivottavasti saadaan sitä pian uudestaan!


Herkullista loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti