perjantai 20. syyskuuta 2013

Syksyä lautasella, sienipastaa ja pinaattia

Syksy on saapunut myös lautaselle. Nyt maistuvat juurekset, omenat, sienet tuhdimmat padat ja mehevät keitot. Eilen aamulla sadattelin mielessäni ja ajattelin että INHOAN syksyä ja märkää ja pimeyttä ja kaikkea ankeaa siihen liittyen. Illalla taas ajattelin että kylläpäs on ihanan tunnelmallista sytytellä kynttilöitä ja kotoilla kaikessa rauhassa hyviä syysruokia testaillen J

Sisällä tulee vietettyä taas enemmän aikaa. Myönnän kuuluvani niihin äiteihin, jotka eivät mielellään mene lasten kanssa huonolla säällä ulos. Ellei ole ihan pakko…..Keksitään siis yhdessä sisäleikkejä ja sellaisia keittiöpuuhia mihin ainakin vanhempi lapsi voi jollain tapaa osallistua. Sienten repiminen luvan kanssa palasiksi oli yksi aika kiva homma 3,5-vuotiaalle. Salaatin kokoaminenkin sujui aika kivasti.
Väsättiin siis yhdessä tällainen syysillan päivällinen.





Sienipastaa ja pinaatti-omenasalaattia
Pastaan tarvitset:
25g kuivattuja herkkutatteja
oliiviöljyä
2-4 valkosipulin kynttä
puolikas chili
150g herkkusieniä
150g siitakesieniä
6 oksaa tuoretta timjamia
320g täysjyyvä farfallepastaa ( tms pastaa
1 sitruuna
1tl tryffeliöljyä
150g vähärasvaista cottage cheeseä ( raejuustoa)

Salaattiin tarvitset:
50g kuorittuja hasselpähkinöitä
200g babypinaattia
1-2 omenaa
40g sinihomejuustoa
1tl oliiviöljyä + sitruunamehua+hunajaa

Laita kuivat herkkutatit mukiin ja peitä ne kiehuvalla vedellä. Lorauta oaistinpannulle oliiviöljyä ja purista pannulle valkosipulit ja pieneksi pilkottu chili. Laita pian joukkoon myös revityt sienet. Lisää pannulle timjamit ja hämmennä muutaman minuutin ajan. Laita tässä välissä pastat tulemaan.

Paahda pannulla hasselpähkinöihin väriä. Aseta pinaatti tarjoiluastialle ja raasta tai leikkaa sekaan omenat. Murenna päälle sinihomejuusto. Murskaa paahdetut pähkinät huhmareessa ja ripottele salaattipedille. Kaada tässä välissä sienet yleiskoneeseen ja hienonna melko hienoksi soseeksi. Nosta sitten sieniseos takaisin pannulle ja lisää joukkoon noin 1 dl pastan keitinvettä sekä tryffeliöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä porisemaan.

Tässä vaiheessa pasta on varmastikin kypsää. Sekoita pastat kastikkeeseen ja notkista tarvittaessa vedellä. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja raejuusto. Kaada salaatin päälle sitruunanmehu-hunajaseos ja loraus oliiviöljyä. Herkuttele heti J

Aika kiva resepti ( Jamie Oliver), eikä vähiten sen takia että kaikki, jopa 1-vee
tykkäsi ruuasta hirmuisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti