tiistai 5. maaliskuuta 2013

Linssimuhennosta päivälliseksi


Pyrin valmistamaan kasvisruokaa pari kertaa viikossa. Se tuo ruuanlaittoon tervetullutta vaihtelua ja pistää etsimään uusia maukkaita reseptejä. Koen myös, että valmistuksessa pitää usein nähdä hiukan tavallista enemmän vaivaa jos haluaa hyvää. Mutta samalla kertaa voi tehdä ison satsin, niin nähty aika ja vaiva korvaantuu seuraavana päivänä kun ei tarvitse valmistella ruokaa lainkaan, pelkkä lämmitys riittää.

Tällä kertaa testissä oli ensimmäistä kertaa linssimuhennus= linssidal. Tykkäsin reseptistä, eikä tämän tekeminen ollut linkaan vaivalloista, tehdään varmasti uudestaankin. Mikä hauskinta, myös mies ja poika pitivät ruuasta! Tein tällä kerralla pelkän kasvisversion, mutta joukkoon sopii hyvin myös kana, katkaravut tai vaikka lammas. Neljän hengen annoksesta riitti hyvin meidän poppoolle kahdeksi päiväksi, sitä tuli sen verran reilu satsi.

Linssidal neljälle
1 Sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 peukalonkokoinen pala inkivääriä
1-2 tuoretta punaista chiliä
1 punainen paprika
iso nippu tuoretta korianteria
rypsiöljyä paistamiseen
kourallinen tuoreita tai kuivattuja curryn lehtiä
1 tl kurkumaa
1 tl sarviapilan siemeniä
2 tl sinapinsiemeniä
300g punaisia linssejä
1 tlk kookosmaitoa
100g babypinaattia

Laita yleiskoneeseen kuoritut ja puolitetut sipulit, siemenistä puhdistettu paprika,, valkosipulinkynnet, inkivääri, chili, korianterinvarret, sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria, hienonna tasaiseksi- Tuoksu on aivan fantastinen!
Lorauta pataan öljyä ja lisää currynlehdet, kurkuma, sarviapilan siemenet ja sinapin siemenet, sekoita. Kaada joukkoon yleiskoneessa hienontamasi ainekset ja paista muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon linssit, 7 dl kiehuvaa vettä ja kookosmaito. Sekoita säännöllisesti ja anna muhia kunnes linssit ovat kypsyneet ( noin 10 min) Lisää joukkoon lopuksi babypinaatit.
Tarjoa lisänä riisiä ja luonnon jogurttia, koristele annos tuoreilla korianterin lehdillä.
Resepti, Jamie Oliver.

Askelia kertyi muuten tänään mittariin huomaamatta pelkällä hyötyliikunnalla lumisohjossa 15 000 ja risat, aika hyvin!



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kuva ja sait minutkin innostumaan punaisista linsseistä-Nam, terveellistä, helppoa ja hyvää:)! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Mahtava juttu jos olet löytänyt linssit! Niistä saa tehtyä kaikenlaista hyvää ja tuovat kivaa vaihtelua ruuanlaittoon jos et ole aiemmin käyttänyt. Kiitos kommentista, ne ilahduttavat aina :)

    VastaaPoista