sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ruokasatoa Sairastuvalta


Huh mikä viikko takana! Hurja vatsatauti kävi läpi vuorotellen kaikki perheenjäsenet pienimmästä suurimpaan. Taudista on selvitty ja pyykkivuori on edelleen valtava, mutta viis siitä kun taudista on päästy eroon. Sanomattakin selvää, ettei askelmittariin ole tällä viikolla huimia lukuja kertynyt, mutta jotain sentään.

Tänään meitä on ilahduttanut monen monta virpojaa. On käynyt noitia, kissoja, tipuja ja muita pääsiäishahmoja. Onneksi olin varannut kaappiin herkkuja, niin saivat kaikki koriinsa jotain täytettä. Ilmakin tuntuu jo keväiseltä, vihdoinkin lumet sulaa ja linnut livertää. Mulla rupesi heti lenkkijalka vipattamaan ja haaveilin jo kesäisistä pyörälenkeistä. Ihanaa!


Tällaisten katastrofiviikkojen aikana ei kenenkään mielessä ole ensimmäiseksi ruuanlaitto. Kunhan pöytään löytyy jotain pöperöä ja kaupassa käydään kun siihen tulee tilaisuus.

Tässä satoa viikon varrelta, yksi parhaimmista sairastuvan annoksista ja valmistajana taas mun mies J on kyllä ihanaa että taloudessa on kaksi ruuanlaitosta pitävää ihmistä. Tästä annoksesta löytyy: luomupeuramakkaroita, perunaa, porkkanaa, sieniä, sipulia ja päälle silputtua tuoretta salviaa ja basilikaa.

Annos valmistui näin.
Keitä perunat ja porkkanat. Laita lohkotut sipulit 180 asteiseen uuniin ja anna paistua noin 30 min. Paista sillä välin perunat, peuramakkarat ja sienet. Yhdistä lopuksi ainekset yhteen ja ripota päälle tuoretta basilikaa ja salviaa, tai muita yrttejä. Mausteina on käytetty hiukan suolaa ja pippuria. Tämä maistui aivan ihanalta parin päivän pakkopaaston jälkeen.


Ensi viikolla on pakko saada paljon kasviksia ja raikkaita salaatteja koneistoon. Hasta luego amigos! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti