lauantai 4. tammikuuta 2014

Saako jo ruveta odottelemaan kesää?


Onnellista vuotta 2014! Voi miten huono omatunto mulla onkaan kolkuttanut koko pitkän joulukuun ajan, kun blogi on jäänyt täysin hunnigolle….nyt tämä lyyli taas ryhdistäytyy ja päivittelee kuulumisia, juttuja ja reseptejä tiuhempaan tahtiin. Olkoot se yksi alkaneen vuoden lupauksista. Lupasin myös ( taas kerran) löytää perheenäidin arkeen lisää omaa aikaa ihan omille jutuille ja joogahetkille. Muuten kaikki rullaakin aika kivasti  ;)

Joulupukki toi aattona kasan tosi kivoja lahjoja. Parhaimmistoon kuului läjä kiehtovia kirjoja ja siihen kylkeen valtavasti herkkuja-täydellinen combo! Kirjat ovat enimmäkseen erilaisia ruokakirjoja mm. 365 menus ( Espanjalainen ruokakirja <3) viettelevät villiyritit, chilikirja, viini & ruoka.  Jo nyt selailtuani uusia kirjoja olen saanut valtavasti uusia ideoita ja inspiraatiota keittiöön, mahtavaa! Olen kirjojen myötä innostunut vielä aiempaakin enemmän erilaisista yrteistä, niiden kasvatuksesta, käyttömahdollisuuksista ja toki myös terveysvaikutuksista. Odotan jo kovasti, että saan parvekkeelle oman yrttitarhan pystyyn. Tule jo kesä! Sitä ennen saan onneksi yrtit säilymään näppärästi omassa pienessä valolla varustetussa yrttilaatikossa keittiön pöydällä. Yksi kirjoista oli täynnä erilaisia mehu-/smoothieohjeita. Voitte olla varmoja että tulen testailemaan myös näitä.

Yksi omista suosikkiyrteistä on timjami ( Thymus vulgaris). Timjamin toinen vähemmän tunnettu nimi on tarha-ajuruoho. Kasvin parantaviin ominaisuuksiin viittasi Shakespeare näytelmässään Hamlet (1600) jossa Ofelia sanoo isänsä kuoleman jälkeen kostoa vannovalle veljelleen:” kas, tuossa lemmikkejä, ne auttaa muistia; pyydän sua, armahani, muista mua!Ja tiossa ajuruohoa, se on järjen lääkettä.” 

Tiesittekö, että tutkimusten mukaan sellaisten ympäristöjen katselu, joissa kasvillisuus on vallitsevana, edistää stressistä toipumista. Pelkkä kasvien ja yrttien läsnäolo riittää myönteisiin vaikutuksiin, katselun ei tarvitse olla tietoista. Elpyessään ihminen kokee välittömän myönteisen tunnereaktion, jonka seurauksesta mieliala paranee ja tarkkaavaisuus tehostuu. Ei ihme, että luonto on monen mielipaikka. Taidankin lisätä omaan kotiinkin kauniita kasveja ja ehdottomasti niitä ihania yrttejä. Bonuksena niistä saa ympärilleen fantastisen tuoksun <3

Tänään meillä muuten herkutellaan mehukkailla ravuilla, mitkä paahdetaan merisuolapedissa ja maustetaan timjamilla, nam! 
Lähde:Puutarha parvekkeella ( Kuokkanen, Lehmusoksa,Mäki)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti