tiistai 7. tammikuuta 2014

Lautaselle aurinkoa ja antioksidanttejaNäin pimeänä aikana energiat tuntuvat olevan itse kullakin aikalailla kateissa. Pimeys tuntuu vaan jatkuvan ja jatkuvan…..Rakas luontoäiti ja aurinkojumalat- lähettäisittekö tänne pohjolaankin muutamia auringon säteitä?!?

Harmaina päivinä pyrin täyttämään lautaseni kaikella hyvää tekevällä ja aurinkoisella. Hemmottelen kehoani erilaisilla antioksidanteilla kuten appelsiineillä, kesällä pakastetuilla mustaherukoilla ( C-vitamiinia), porkkanoilla ja lakoilla ( karotenoidit). Yksi tunnetuimmista antioksidanteista taitaa olla juurikin C-vitamiini. C-vitamiinilla onkin kehossa antioksidanttivaikutustensa lisäksi monia tehtäviä, kuten parantaa puolustuskykyä, ehkäistä tulehduksia, parantaa raudan imeytymistä, edistää luuston ja hampaiden terveyttä. Antioksidanttipuolustustaan voi helposti parantaa syömällä runsaasti värikkäitä marjoja, hedelmiä, kasviksia ja yrttejä. Itse täydennän coctailia monella kupillisella vihreää teetä päivittäin : )

Kannattaa muuten kaivaa reseptien kätköistä kaikki appelsiinejä sisältävät reseptit, ne ovat nyt parhaimmillaan. Tässä yksi kiva vinkki appelsiinien käyttöön.Rucola-appelsiini-avokadosalaatti

Sekoita keskenään rucola, yksi ( tai kaksi) pilkottu ja kuorittu appelsiini ja yksi kypsä avokado. Kaada päälle loraus hyvää oliiviöljyä, vähän tummaa balsamicoa, mustapippuria, hyppysellinen suolaa ja makusi mukaan juoksevaa hunajaa. Viimeistele annos salaattiin sopivilla siemenillä. Salaatti on tosi herkullinen ja sopii hyvin lihan, kalan, kanan seuraksi tai ihan vaan sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti