torstai 16. tammikuuta 2014

RuokainspistäMe nautiskellaan parhaillaan talvilomasta Himoksella perheen kera. Riehutaan valoisa aika ulkona aurinkoisessa pakkassäässä, herkutellaan pimeän tullen mökissä, illalla saunotaan ja nautiskellaan takkatulesta. Aika ihanaa <3

Onko teillä vaikeuksia keksiä uusia kivoja reseptejä? Tässä tulee taas yksi vinkki simppelistä hyvästä

Kanaa ja paistettuja sieniä lehtikaalipedin päällä, kylkeen uunissa paahdettua bataattia.Halusin lisätä omaan annokseen vielä vähän täysjyväriisiäkinMarinoi kana haluamallasi tavalla. Laitoin itse vähäsuolaista soijaa, valkosipulia, oliiviöljyä, vähän sitruunamehua/balsamicoa, suolaa, pippuria, tuoreita yrttejä ja annoin marinoitua jääkaapissa noin tunnin. 

Lohko sitten bataatit, lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa ja laita uuniin paahtumaan ( ovat uunissa helposti reilun tunnin). 
Paista tässä välissä kanoihin pintaa ja laita sitten uuniin kypsymään nopin kymmeneksi minuutoksi. Paista sienet ja käytä lehtikaali nopeasti pannulla. Päälle loraus oliiviöljyä ja halutessasi vastarouhittua mustapippuria ja himalajan suolaa.

Kokoa lopuksi kypsät kanat lehtikaali-sienipedin päälle ja viimeistele annos kirsikkatomaateilla. Nauti paahdettujen bataattien kera.

Tutkijat tuntuvat välillä olevan eri mieltä siitä, mikä oikeasti on terveellistä. Onneksi kukaan ei kiistä kasvisten terveellisyyttä. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että paljon kasviksia ja hedelmiä sisältävä ruokavalio alentaa kaikkien länsimaiden elintasosairauksien kuolleisuusriskiä. Kasvispohjaisesta ruokavaliosta saa myös vähemmän kaloreita. Hyvä idea on myös tarkkailla ruoka-annostesi värikkyyttä. Terveellinen ruoka-annos on myös värikäs. Värit kertovat kasvisten sisältämistä antioksidanteista :)

1 kommentti: