Me nautiskellaan
parhaillaan talvilomasta Himoksella perheen kera. Riehutaan valoisa aika ulkona
aurinkoisessa pakkassäässä, herkutellaan pimeän tullen mökissä, illalla
saunotaan ja nautiskellaan takkatulesta. Aika ihanaa <3
Onko teillä vaikeuksia
keksiä uusia kivoja reseptejä? Tässä tulee taas yksi vinkki simppelistä hyvästä
Kanaa ja paistettuja
sieniä lehtikaalipedin päällä, kylkeen uunissa paahdettua bataattia.
![]() |
Halusin lisätä omaan annokseen vielä vähän täysjyväriisiäkin |
Marinoi kana
haluamallasi tavalla. Laitoin itse vähäsuolaista soijaa, valkosipulia,
oliiviöljyä, vähän sitruunamehua/balsamicoa, suolaa, pippuria, tuoreita yrttejä
ja annoin marinoitua jääkaapissa noin tunnin.
Lohko sitten bataatit, lorauta
päälle oliiviöljyä ja balsamicoa ja laita uuniin paahtumaan ( ovat uunissa
helposti reilun tunnin).
Paista tässä välissä kanoihin pintaa ja laita sitten
uuniin kypsymään nopin kymmeneksi minuutoksi. Paista sienet ja käytä lehtikaali
nopeasti pannulla. Päälle loraus oliiviöljyä ja halutessasi vastarouhittua
mustapippuria ja himalajan suolaa.
Kokoa lopuksi kypsät
kanat lehtikaali-sienipedin päälle ja viimeistele annos kirsikkatomaateilla.
Nauti paahdettujen bataattien kera.
Tutkijat tuntuvat
välillä olevan eri mieltä siitä, mikä oikeasti on terveellistä. Onneksi kukaan
ei kiistä kasvisten terveellisyyttä. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että
paljon kasviksia ja hedelmiä sisältävä ruokavalio alentaa kaikkien länsimaiden
elintasosairauksien kuolleisuusriskiä. Kasvispohjaisesta ruokavaliosta saa myös
vähemmän kaloreita. Hyvä idea on myös tarkkailla ruoka-annostesi värikkyyttä.
Terveellinen ruoka-annos on myös värikäs. Värit kertovat kasvisten sisältämistä
antioksidanteista :)
Oi miten ihana resepti. Viikonloppuna kokeiluun!
VastaaPoista