sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sunnuntai-aamun munakas


Mikä sen ihanampaa kuin kiireetön aamupala sunnuntain Hesaria lueskellen! Olen suuri kanamunan ystävä. Se taipuu niin helposti herkulliseksi aamiaiseksi, nopeaksi lounaaksi tai vaikka iltapalaksi. Tämä sunnuntai aloitettiin luomubrie munakkalla, mihin laitettiin pikkasen chiliä- potkua sunnuntaihin. Päälle laitoin vielä muutaman tuoreen basilikan lehden viimeistelemään annoksen.

Munakas valmistuu näin. Vatkaa kevyesti 3-5 ( riippuen siitä kuinka monelle munakasta teet) kanamunaa niin että rakenne rikkoutuu. Sekoita joukkoon loraus kevytmaitoa ja ripottele sekaan hyppysellinen suolaa. Sekoita tässä vaiheessa mukaan myös silputtu chili ( määrä oman maun ja chilin voimakkuuden mukaan, maista aina chiliä ennen kun lisäät ruokaan!) Kaada seos kuumalle pannulle paistumaan ja nostele varovasti munakkaan reunoja siten että löysä, raaka osa munakkaan päältä pääsee valumaan pannun pohjalle. Jatka tätä kunnes munakas tuntuu hyytyneen melkein kokonaan. Tässä vaiheessa lisää toiselle puolelle siivutetut brien palaset ja käännä toinen puoli siihen päälle niin, että brie jää ikään tuin taskuun sulamaan. Anna paistua pannulla noin minuutin verran ja munakas on valmis nautittavaksi.




Vinkki- suosi luomu kanamunia, huomaat eron maussa : )

Nautinnollista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti