Ravintolapäivää vietettiin viime
sunnuntaina Helsingissä ainakin ihanassa auringon paisteessa. Päivää varten
testailtiin ja kehiteltiin siskon kanssa sinne sopivia reseptejä. Edellisen
kerran raakakakkua tehdessäni en ihastunut ainakaan ihan suin päin, mutta
päätin kuitenkin jatkaa kokeiluja. Sieltähän se sitten muutaman testikierroksen
jälkeen kehkeytyi- raakakakku just mun makuun J
Kahvila Sorellessa tarjoiltiin raakakakun lisäksi raikkaita hedelmäkippoja,
kanttarellipiirasta, erilaisia suklaakakkuja ym. Olimme odottaneet kahvilaamme
enintään 50 asiakasta mutta iloksemme kävijöitä kertyi yli 100, aivan huikeeta!
Olin myös enemmän kuin iloinen, että perinteisten sokerileivonnaisten lisäksi
ihmiselle maistuivat hyvin myös hedelmät ja raakakakku. Terveellinenkin voi
olla hyvää J
Tässä teillekin ohje tekemääni
raakakakkuun:
Pohja
12 pilkottua tuoretta taatelia
2,5 dl pekaanipähkinöitä
2,5 dl mentelijauhoja
2 rkl kookosöljyä
1 tl kanelijauhetta
noin 1 dl kaakaonibsejä
Täyte
1 prk ranskankermaa
Saman verran maustamatonta
philadelphiajuustoa
0,6 dl tomusokeria
0,6 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Päälle 4-5 kypsää nektariinia
(Maidottoman täytteen voi myös vispata
kookoskermasta)
Valmista ensin pohja laittamalla
kaikki aineet tehosekoittimeen. Pohjan tulisi olla hiukan tahmeaa. Jos se
tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon vähän vettä niin että saat koostumuksesta
sopivan tahmean. Painele pohja kakkuvuokaan ( mielellään sellaiseen, mistä saa laidat irti)
Vispaa yhteen ranskankerma,
Philadelphiajuusto, sokerit, maissitärkkelys. Levitä täyte pohjalle ja asettele
päälle nektariinit haluamallasi tavalla. Päälle sopii hienosti myös esimerkiksi
vadelmat, mansikat, mustikat, persikat tai mitä vaan keksit siihen laittaa.
Anna kakun viiletä jääkaapissa ennen
tarjoilua vähintään 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti