keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Fetapullia ja porkkanaherkkua


Joulunalusaika on ihanan kiireistä ja hektistä aikaa. Kiire on kivaa, koska sen saavat aikaan glögikutsut ystävien luona, lahjaostokset, piparinleipojaiset ja spontaanisti kylään piipahtavat tutut ja sukulaiset. Tähän vuodenaikaan ihmiset haluavat nähdä ja muistaa toisiaan, ihanaa aikaa!

Kiireen keskelläkin on kuitenkin syötävä, siitä muistuttaa viimeistäänkin 2,5-vuotias energiapommi, joka odottaa nälkäisenä herkkuateriaansa aina touhukkaan päivän jälkeen. Hyvä ja aika helposti valmistuva arkiruoka on lihapullat, höyrytetyt vihannekset ja uunissa paahdetut perunat. Maistuu kaikille ja virtaa riittää taas ilta-askareisiin ;)

Tässä ohje. Viipaloin ensin perunat, maustoin timjamilla ja suolalla ja lorautin päälle oliiviöljyä. Sitten pelti uuniin, 180 astetta ja valmista noin 40 min päästä (riippuen kuinka paistuneita perunoistasi haluat).
Maustoin luomujauhelihan kuullotetulla sipulilla ja valkosipulilla, erilaisilla yrteillä kuten rosmariinilla, timjamilla ja basilikalla, suolalla ja pippurilla. Mukaan sekoitin myös yhden kanamunan ja ripauksen korppujauhoja. Pienenä ekstrana joukkoon pääsi myös kaappiin jäänyttä feta-juustoa ( oli muuten kiva lisä pulliin!). Sitten vaan pyöräytin massasta pieniä pyörylöitä ja viskasin uuniin perunoiden seuraksi.

Viimeisenä lohkoin porkkanat ja höyrytin ne sopivan al denteksi. Kostukkeeksi laitoin pienen lorauksen hyvää tummaa balsamicoa, oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa.

Porkkanaherkku


Hauskaa keskiviikkoa ja tsemppiä joulukiireisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti