keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Avokadopastaa!


Vihdoinkin sain aikaiseksi kokata tätä blogimaailmasta tutuksi tullutta avokadopastaa. Hyväähän se oli! kiitos reseptistä chicling-blogin Hannalle ja Aleksanderille :) Avokado on yksi suosikeistani, kunhan sen vain syö kypsänä. Se on maukasta ihan sellaisenaan, salaatin joukossa, katkarapujen seurana, tomaatin ja sipulin kanssa, guacamolena, pirtelön joukossa, ihan miten vaan! Paras avokado- muistoni on kuitenkin kun sain Venezuelassa asuessani tuoreen, vasta puusta pudonneen avokadon lautaselleni. Ahh, se vei kielen mennessään!

Avokado on myös hyvä pehmeän rasvan lähde. Pehmeitä rasvojahan tarvitaan moneen elimistön toimintaan ja niillä on positiivinen vaikutus verenpaineeseen, verisuoniston ja sydämen toimintaan. Ruokavalion rasvan laatu vaikuttaa myös siihen, muodostaako elimistö tulehdusta lisääviä vai tulehdusta hillitseviä aineenvaihduntatuotteita. Tänä päivänä uskotaan, että monen kroonisen sairauden taustalla on lievä tulehdustila, johon rasvan käytöllä voidaan vaikuttaa. Kovat rasvat minimiin ja pehmeitä rasvoja lisää ruokavalioon!



Herkullisen avokadopastan resepti ( neljälle) on tässä
1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (ilman siemeniä)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen korianteria (reseptissä käytetään lehtipersiljaa, mutta pidän enemmän korianterista)
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa ( pelkällä parmesaanilla tuli myös hyvää, pecorino unohtui kaupan kassalle…)
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon ( voit käyttää tarjouluastiaa jo ainesten sekoittamiseen). Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiva sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente  hyvin suolatussa vedessä , ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Resepti Hanna ja Aleksander Gullichsenin ”safkaa, parempaa arkiruokaa”- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti