tiistai 8. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 Terveysvallankumous


Monet ovat lupailleet itselleen terveellisempää vuotta 2013. Jotkut aloittavat uuden harrastuksen, toisilla tavoite on vaan painon pudotus, keinolla millä hyvänsä ja osa taas haluaa syödä terveellisemmin. 

Pieni tai suuri terveysvallankumous on varmasti paikallaan monellekin meistä. Mitä ravinteikkaampaa ruokaa syömme, sitä paremmin voimme. Kokeile vaikka : )
Aloita Salud- Terveydeksi suosittelema terveysvallankumous ja voi hyvin! Kymmenen askelta kohti parempaa vointia. Tämän jälkeen et halua palata entiseen.

  1.  Vältä sokeria, niin näkyvää kuin näkymätöntäkin. Suoliston bakteerit ja loiset rakastavat sokeria ja lisääntyvät hillittömästi sokeria saatuaan. Rasvamakkarat kertyvät myös ikävästi vatsan ja vyotärön seudulle. Liiallinen sokerin käyttö voi myös pahimmillaan aiheuttaa insuliiniresistenssin ja tyypin 2 diabeteksen
  2. Syö täysjyvätuotteita. Heivaa kaapeista valkoiset jauhotuotteet ja vaihda ne täysjyväisiin vaihtoehtoihin, kuten täysjyväspagettiin,-leipiin ja jauhoihin. Saat näistä suoliston ja sokeritasapainon ylläpidon kannalta hyviä rakennusaineita kuten kuituja, vitamiineja ja hivenaineita.
  3. Käytä oikeanlaisia, hyviä rasvoja kuten kylmäpuristettua rypsi -tai oliiviöljyä, kalaa, kalaöljyä, avokadoja, pähkinöitä ja siemeniä.
  4. Syö hyvää valkuaista ja laadukkaita proteiineja päivittäin, kuten palkokasveja, maustamattomia hapanmaitotuotteita, kalaa tai vaaleaa lihaa. Syö punaista lihaa harvemmin. Lihan runsas nauttiminen, vähäinen liikunta ja lihavuus lisäävät paksusuolen syövän riskiä. 
  5.  Syö runsaasti vihanneksia, marjoja ja hedelmiä- ne tekevät sinulle hyvää :)
  6. Juo runsaasti vettä, noin 1,5-2 litraa päivässä. Jos urheilet, lisää veden juontia. Suolisto tarvitsee runsaasti vettä voidakseen hyvin, myös iho voi paremmin kun juot riittävästi.  Myös vihreä tee tms. yrttitee tekevät sinulle hyvää
  7. Syö säännöllisesti äläkä jätä aterioita väliin. Aterian väliin jättäminen aiheuttaa turhia heittelyitä verensokerissa ja altistaa epäterveellisiin välipaloihin ja himon sokerisiin ja rasvaisiin tuotteisiin.
  8. Laadi tasapainoisia aterioita, mitkä sisältävät riittävästi hyviä rasvoja, laadukkaita proteiineja, hyviä hiilihydraatteja ja runsaasti vihanneksia.
  9. Vältä pitkälle prosessoituja tuotteita ja suosi käsittelemätöntä ruokaa. Vältyt turhilta lisäaineilta, sokerilta ja piilorasvalta, tiedät mitä suuhusi laitat ja saat ravintorikkaampaa ruokaa
  10. Nauti valmistamastasi ruuasta ja rauhoita ruokahetket.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti