tiistai 22. tammikuuta 2013

Ratatouillea ja Nieriää Parmankinkulla ja Mantelilastuilla


Ruokakauppa Schönberg’s:n mainos edellisen viikon lopulla houkutti hakemaan viikonloppuherkuksi tuoretta nieriää. Sattumalta olinkin juuri muutamaa päivää ennen mainosta löytänyt ihanan uuden reseptin, mihin tarvittiin nieriää, parman kinkkua ( reseptissä tosin pancettaa)ja mantelilastuja. Höystöksi tein vaihteeksi ratatouillea munakoisosta, kesäkurpitsasta, paprikasta, sipulista, valkosipulista. Löysin kaupasta suurimman osan viikonlopun ruokatarpeista ja vähän ekstraherkkuja vielä siihen lisäksi.

Olen kyllä niin iloinen että lähelle kotia on saatu näin upea ja monipuolinen luomutuotteisiin panostava kauppa kun Schönberg’s. Palvelu kaupassa on ensiluokkaista, tuotteet ovat tuoreita ja valikoimaa on valtavasti. Liha- ja kalatiskit ovat hyvät ja tarjonta vaihtelee kivasti, tuoreen leivän tuoksu on ainakin viikonloppuaamuisin huumaava. Myös kaupasta saadut reseptivinkit ovat olleet tosi kivoja. Suosittelen kauppaa lämpimästi!

Nieriän ja Ratatouillen reseptit
Tarvitset kalaa noin 150-200g/ syöjä
Oliiviöljyä
Sitruunan
Tuoretta timjamia
mantelilastuja ( noin kourallinen)
Parman kinkkua

Ratatouille
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
Punainen ja keltainen paprika
Erilaisia sipuleja, punasipulia, salottisipulia, valkosipulia
paseerattua tomaattia
balsamicoa
tilkka valkoviiniä
Tuoretta basilikaa
Tässä käyttämäni Jamien resepti

Ja tässä oma tuotos :)

Laita uuni päälle, noin 180 astetta. Viipaloi kesäkurpista ja munakoiso, ripota päälle vähän suolaa. Käytä munakoiso ja kesäkurpista kuumalla pannulla siten, että saavat väriä pintaan. Sen jälkeen voit latoa uunivuokaan munakoisot ja kesäkurpitsat, paprikat ja sipulit. Kaada vuokaan myös paseerattu tomaatti ( 2-4 dl makusi mukaan) teelusikallinen balsamicoa, ripaus sokeria ja tilkka valkoviiniä. Nosta vuoka uuniin.
Hiero kalaan ruokalusikallinen öljyä, pippuria ja suolaa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja aseta kalan viereen uunivuokaan. Nosta kala uunin ylätasolle. Kala saa olla koosta riippuen uunissa ensin noin 15 min. Nosta kala sen jälkeen vähäksi aikaa pois uunista ja levitä parman kinkku ja oliiviöljyssä pyöritetyt timjamin oksat ja mantelilastut kalan päälle. Laita kala takaisin uuniin ja anna olla kunnes kinkku on paistunut rapeaksi ( noin 5 min). Asettele valmiin ratatouillen päälle runsaasti tuoreita basilican lehtiä.
Kala ja ratatouille valmistuvat samaan aikaan. Koko hommaan menee puolisen tuntia. Ratatouillen voi hyvin valmistaa myös liedellä padassa kypsyttäen.

2 kommenttia: