lauantai 19. tammikuuta 2013

Smoothie that'll make you glow


Olin pari vuotta sitten kuuntelemassa erään Islantilaisen terveysgurun luentoa ja sain sieltä roppakaupalla hyviä vinkkejä hyvinvointiin ja ravintoon liittyen. Tämä rautarouva kehoitti meitä (naisia) täyttämään kaappimme erilaisilla anti-age valmisteilla, kuten terveellisillä kylmäpuristetulla luomu- neitsytöljyllä ja pellavansiemenöljyllä. Hän muistutti myös että jokaisen meistä tulisi pitää huolta, että ruokavaliomme sisältäisi riittävästi hyviä rasvoja ( kaikenlaista kalaa kuten lohta, taimenta ja sardiineja, omega-3 rasvahappoja, kalanmaksaöljyä, oliivi- ja rypsiöljyä, manteleita, hassel- ja cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä) 

Hyvät rasvat pitävät hormonituotannon tasaisena, ihon kauniina, huoltavat lihaksia, niveliä ja limakalvoja, ehkäisevät tulehduksia ( omega-3) tehostavat immuunipuolustusta.

Saimme luennolla myös tosi herkullisen smoothien reseptin.  Sopii mainiosti aamupalaksi, välipalaksi tai vaikka treenin jälkeen nautittavaksi.

2dl soija-tai riisimaitoa
1-3rkl neitsytpellavansiemenöljyä
1 tl kanelia
1tl raastettua sitruunan tai appelsiinin kuorta ja tilkka sitruunan tai appelsiinin mehua
1-3 rkl heraproteiinijauhetta ( voi jättää myös kokonaan pois tai laittaa täydet 3 rkl jos urheilet paljon)
1 banaani
150g pakastemarjoja ( esim. vadelmia, mustikoita, mangoa tai vaikka papaijaa)

Kaikki sekaisin monitoimikoneeseen
Täydellinen juoma joogatunnin jälkeen

2 kommenttia:

  1. Olin eka kertaa vierailemassa blogissasi ja täytyy sanoa, että todella vaikealukuinen fontti. Jäi postaus puoleen väliin kun piti niin siristellä. Onneksi tuo resepti on selkeästi erillään niin saan sen napattua mukaani ;) Mieti asiaa :)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    -ja kiitos viestistäsi! En missään nimessä halua kenenkään joutuvan siristelemään lukiessaan blogiani. Vaihdoin fonttia toivottavasti selkeälukuisempaan muotoon, toivottavasti lukeminen on nyt mukavanpaa :)

    VastaaPoista