Mikä sen ihanampaa kuin kiireetön
aamupala sunnuntain Hesaria lueskellen! Olen suuri kanamunan ystävä. Se taipuu
niin helposti herkulliseksi aamiaiseksi, nopeaksi lounaaksi tai vaikka
iltapalaksi. Tämä sunnuntai aloitettiin luomubrie munakkalla, mihin laitettiin
pikkasen chiliä- potkua sunnuntaihin. Päälle laitoin vielä muutaman tuoreen
basilikan lehden viimeistelemään annoksen.
Munakas valmistuu näin. Vatkaa
kevyesti 3-5 ( riippuen siitä kuinka monelle munakasta teet) kanamunaa niin
että rakenne rikkoutuu. Sekoita joukkoon loraus kevytmaitoa ja ripottele sekaan
hyppysellinen suolaa. Sekoita tässä vaiheessa mukaan myös silputtu chili ( määrä
oman maun ja chilin voimakkuuden mukaan, maista aina chiliä ennen kun lisäät
ruokaan!) Kaada seos kuumalle pannulle paistumaan ja nostele varovasti
munakkaan reunoja siten että löysä, raaka osa munakkaan päältä pääsee valumaan pannun
pohjalle. Jatka tätä kunnes munakas tuntuu hyytyneen melkein kokonaan. Tässä
vaiheessa lisää toiselle puolelle siivutetut brien palaset ja käännä toinen
puoli siihen päälle niin, että brie jää ikään tuin taskuun sulamaan. Anna
paistua pannulla noin minuutin verran ja munakas on valmis nautittavaksi.
Vinkki- suosi luomu kanamunia, huomaat
eron maussa : )
Nautinnollista sunnuntaita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti