Viikonloppuna juhlittiin yhden meistä
syntymäpäivää ja juhlapäivänä sankarille valmistetaan aina hänen toivomaansa
ruokaa ( ihana perinne meiltä kotoa <3 ). Sankarin toive oli saada
mantelikanaa. Mantelikana on kuulunut mun laspuudenkodin
sunnuntai-illallispöytään jo parikymmentä vuotta ja sen on perinteisesti
valmistanut yleensä mun isä. Vaikka sitä on syöty jo aikojen alusta, ei siihen
tunnu koskaan kyllästyvän, niin hyvää se on. Jaan reseptin tässä teillekin.
Mantelikanaa neljälle
600g broilerifileitä kuutioituna
50g mantelilastuja
1 purkillinen herkkusieniä siivuiksi
pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
3 rkl maissijauhoja
6 rkl sherryä ( hätätapauksessa
punaviinikin käy)
½ dl öljyä paistamiseen
2cm pala tuoretta inkivääriä
pilkottuna
4 rkl soijakastiketta
4 tl fariinisokeria
Pilko broilerifileet ja sekoita ne
maissijauho-sherryseokseen.
Kuullota ensin mantelit öljyssä
kauniin ruskeiksi. Laita sivuun odottamaan.
Kuullota seuraavaksi sipulisilppu,
herkkusienet jainkiväärit. Laita sitten nekin syrjään odottamaan.
Lisää pannlle öljyä ja paista
broileripalat kullanruskeiksi ja varmasti kypsiksi.
Laita sekaan kaikki aiemmin paistamasi
ainekset, lisää joukkoon fariinisokeri ja soija. Paista edelleen noin 5 min.
Tarjoile basmatiriisin kanssa. Myös me syötiin kanaa tavoista poiketen
basmatiriisin kanssa, sankarin toiveita kuunnellen :)
Kylkeen tein
appelsiini-punasipulisalaatin. Siivutin makeat appelsiinit noin 1 cm siivuiksi
ja kasasin kerroksittain seitin ohuiksi leikattujen sipulirenkaiden kanssa.
Päälle lörötin oliiviöljyä ja hyvää balsamicoa.
Resepti kirjasta”Äidiltä tyttärille”
Elina Halttunen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti