Viikonloppuisin on kiva näpertää ja
syödä jotain sellaista, mitä arkena ei muuten tulisi tehtyä. Joskus tehdään
ruokaa yhdessä pidemmän kaavan mukaan ja joskus taas halutaan nopeasti jotain
hyvää. Tänä viikonloppuna pojat toivoivat hampurilaisia- saivat sitten
lohipurilaisia hernepyreellä ja jugurttikastikkeella. Näitä oli kiva tehdä
yhdessä.
Purilaisia varten tarvitset:
1 täysjyväsämpylän/ syöjä
Lohta 3 hengelle noin 400g
hyppysellisen cayennepippuria
noin 1 dl vehnäjauhoja
kourallisen parmesanjuustoa
vesikrassia tai muuta lempiyrttiäsi/
salaattia
Hernepyree
1 keskikokoinen peruna
500g pakasteherneitä
ruukullinen tuoretta minttua
Jugurttikastike ( sama kun jumalaisen granaattiomenasalaatin
kanssa)
¼ dl sitruunan mehua
1 valkosipulin kynsi, hyvin pieneksi
silputtuna
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl merisuolaa
1 tl kuivattuja yrttejä kuten
oreganoa, rosmariinia, timjamia
vajaa 1 dl luonnon jugurttia
3 rkl oliiviöljyä
Tee jugrttikastike valmiiksi
jääkaappiin odottamaan sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Ota esiin tehosekoitin.
Paista sämpylät pannulla oliiviöljyn
ja voin sekoituksessa niin että saavat sisäpintaansa kauniin pinnan ja hyvän maun.
Voit laittaa sämpylöiden päälle foliota, että pysyvät lämpimänä tai pitää niitä
lämpimässä uunissa, katso kuitenkin etteivät pääse kuivumaan liikaa.
Viipaloi peruna ja laita se kiehuvaan
veteen kypsymään. Siivuta nopeasti kala sämpylän sisään sopiviksi, noin 1,5 cm
viipaleiksi, ja hiero palojen pintaan suola, pippuri, cayennepippuri ja lopuksi
jauhot. Tarkasta perunan kypsyys. Kun peruna on melkein kypsä, lisää joukkoon
herneet ja silputtu minttu.
Tässä vaiheessa voit aloittaa kalojen
paistamisen rapeiksi ja kullanruskeiksi. Kun käännät fileitä ympäri, laita
päälle samalla parmesanjuustoa. Herneet ja peruna ovat varmasti tässä vaiheessa
kypsiä. Valuta herneet ja perunaviipaleet ja laita ainekset tehosekoittimeen ja
soseuta samettikseksi. Mausta sose haluamallasi tavalla ( esimerkiksi suolalla
ja pippurilla, lorauksella valkoviiniä tai balsamicoa, sitruunalla tms. maistele
ja kokeile mistä sinä pidät eniten ) itse laitoin joukkoon hiukan hyvää
sormisuolaa ja lorauksen valkoviiniä. (Tätä
tehdessäni rikoin myös tehoseikoittimemme laittamalla herneet sinne liian
kuumana, huomioi siis kestääkö koneesi kiehuvan kuumia aineita vai pitääkö
niiden antaa ensin jäähtyä…)
Kokoa lopuksi purilaiset ja laita
sämpylöiden väliin rapea kalafilee, jugurttikastike ja runsaasti verikrassia
tai muuta vihreää. Nauti hernepyreen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti