tiistai 20. elokuuta 2013

Sittenkin Raakakakun Kaveri

Ravintolapäivää vietettiin viime sunnuntaina Helsingissä ainakin ihanassa auringon paisteessa. Päivää varten testailtiin ja kehiteltiin siskon kanssa sinne sopivia reseptejä. Edellisen kerran raakakakkua tehdessäni en ihastunut ainakaan ihan suin päin, mutta päätin kuitenkin jatkaa kokeiluja. Sieltähän se sitten muutaman testikierroksen jälkeen kehkeytyi- raakakakku just mun makuun J 

Kahvila Sorellessa tarjoiltiin raakakakun lisäksi raikkaita hedelmäkippoja, kanttarellipiirasta, erilaisia suklaakakkuja ym. Olimme odottaneet kahvilaamme enintään 50 asiakasta mutta iloksemme kävijöitä kertyi yli 100, aivan huikeeta! Olin myös enemmän kuin iloinen, että perinteisten sokerileivonnaisten lisäksi ihmiselle maistuivat hyvin myös hedelmät ja raakakakku. Terveellinenkin voi olla hyvää J

Tässä teillekin ohje tekemääni raakakakkuun:




Pohja
12 pilkottua tuoretta taatelia
2,5 dl pekaanipähkinöitä
2,5 dl mentelijauhoja
2 rkl kookosöljyä
1 tl kanelijauhetta
noin 1 dl kaakaonibsejä

Täyte
1 prk ranskankermaa
Saman verran maustamatonta philadelphiajuustoa
0,6 dl tomusokeria
0,6 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Päälle 4-5 kypsää nektariinia
(Maidottoman täytteen voi myös vispata kookoskermasta)

Valmista ensin pohja laittamalla kaikki aineet tehosekoittimeen. Pohjan tulisi olla hiukan tahmeaa. Jos se tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon vähän vettä niin että saat koostumuksesta sopivan tahmean. Painele pohja kakkuvuokaan ( mielellään sellaiseen,  mistä saa laidat irti)

Vispaa yhteen ranskankerma, Philadelphiajuusto, sokerit, maissitärkkelys. Levitä täyte pohjalle ja asettele päälle nektariinit haluamallasi tavalla. Päälle sopii hienosti myös esimerkiksi vadelmat, mansikat, mustikat, persikat tai mitä vaan keksit siihen laittaa.

Anna kakun viiletä jääkaapissa ennen tarjoilua vähintään 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti