Vihdoinkin sain aikaiseksi kokata tätä blogimaailmasta tutuksi
tullutta avokadopastaa. Hyväähän se oli! kiitos reseptistä chicling-blogin
Hannalle ja Aleksanderille :) Avokado on
yksi suosikeistani, kunhan sen vain syö kypsänä. Se on maukasta ihan
sellaisenaan, salaatin joukossa, katkarapujen seurana, tomaatin ja sipulin
kanssa, guacamolena, pirtelön joukossa, ihan miten vaan! Paras avokado- muistoni on kuitenkin kun
sain Venezuelassa asuessani tuoreen, vasta puusta pudonneen avokadon
lautaselleni. Ahh, se vei kielen mennessään!
Avokado on myös hyvä pehmeän rasvan lähde. Pehmeitä rasvojahan
tarvitaan moneen elimistön toimintaan ja niillä on positiivinen vaikutus
verenpaineeseen, verisuoniston ja sydämen toimintaan. Ruokavalion rasvan laatu
vaikuttaa myös siihen, muodostaako elimistö tulehdusta lisääviä vai tulehdusta
hillitseviä aineenvaihduntatuotteita. Tänä päivänä uskotaan, että monen
kroonisen sairauden taustalla on lievä tulehdustila, johon rasvan käytöllä
voidaan vaikuttaa. Kovat rasvat minimiin ja pehmeitä rasvoja lisää
ruokavalioon!
Herkullisen avokadopastan resepti ( neljälle) on tässä
1
valkosipulinkynsi
½
chiliä (ilman siemeniä)
1
limetti
2 kypsää
avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus
oliiviöljyä
kourallinen
basilikaa
kourallinen
korianteria (reseptissä käytetään
lehtipersiljaa, mutta pidän enemmän korianterista)
30
g (1 dl) raastettua pecorinoa ( pelkällä parmesaanilla tuli myös hyvää,
pecorino unohtui kaupan kassalle…)
30
g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500
g spagettia
Pilko
valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon ( voit käyttää tarjouluastiaa jo
ainesten sekoittamiseen). Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja
poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiva sisus ruokalusikan
avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri,
oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita
ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on
mauton.
Keitä spagetti
al dente
hyvin suolatussa vedessä , ota talteen
vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta
tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen
kimppuun.
Raasta
päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Resepti
Hanna ja Aleksander Gullichsenin ”safkaa, parempaa arkiruokaa”- kirjasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti