maanantai 2. syyskuuta 2013

Un poquito de Guacamole!

Ah avokadoa !! aika ajoin on pakko saada avokadoa, siihen tulee suoranainen himo J Parhaat muistot avokadoherkuista ovat Etelä-Amerikasta, missä olen syönyt elämäni parhaat avokadot. Jestas ne maistuvat taivaallisilta auringon kypsyttäminä ja mehevän kypsinä,…..

Tällä kertaa himo taltutettiin ihanalla Guacamolella. Guacamole yhdistetään usein nachoihin tai muihin dipattaviin raksuihin, mutta mun mielestä se on ihan erinomainen lisuke kaikenlaiselle ruualle. Me yhdistettiin se sopivan tuliseksi marinoituun kanaan ja täysjyväriisiin. Guacamolen valmistukseen on varmasti miljoona erilaista reseptiä, itse tykkään laittaa omani näin.




Guacamole

2-3 avokadoa
1-2 valkosipulin kynttä ( oman maun mukaan)
Puolikas sipuli ( myös oman maun mukaan)
Sitruunamehua
Tuoretta korianteria
Muutama kirsikkatomaatti
Ripaus suolaa
Ripaus vastajauhettua mustapippuria
( tuoretta chiliä jos pidät potkusta )

Silppua ensin sipulit niin hienoksi silpuksi kun osaat. Pilko tomaatit pieneksi ja silppua myös korianteri. Puolita avokadot ja poista kivet. Kaavi avokadon liha kuorestaan haluamallasi tavalla ja pilko/ muussaa tahnaksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja purista mukaan puolen- kokonaisen sitruunan mehu. Guavcamolen ei suinkaan tarvitse olla samettista tahnaa vaan siinä saa ja kuuluu olla mehukkaita tomaatin ja avikadon kokkareita. Sipulit tosin kannattaa silputa ihan pieniksi. Buen provecho !


P.S Muistathan, että avokadoista saat myös roppakaupalla hyviä rasvoja ja se on hyvä B,-E,- ja K-vitamiinin lähde ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti