Kalaruuat on mun lemppareita ja
kesäaikaan syödään erilaisia kaloja monta kertaa viikossa. Kesällä on jotenkin
vaivattomampaa lähteä torille kalan hakuun heti aamusta. Talvisin en
välttämättä ehdi hakea tuoretta kalaa ihan niin usein kun haluaisin ja tuoreus
on kyllä ihan ehdoton juttu kalan kanssa. Vakuumipakatut ”tuoreet” kalat tuovat
eltaantuneen hajun nenään kun niitä vilkaiseekin. Olen jo aiemminkin maininnut
myös kalan terveysvaikutuksista ( omega kolmoset postaus) , kalasta saatava pehmeä
rasva sisältää välttämättömiä rasvahappoja, joita ihmisen elimistö ei kykene
itse valmistamaan sekä rasvaliukoisia vitamiineja. Pehmeä rasva voi pienentää veren
kokonais- ja LDL- kolesterolipitoisuutta ja parantaa HDL/LDL- kolesterolisuhdetta. Kala-aterioita suositellaan nautittavan 2-3 kertaa viikossa.
Nyt
valmistettiin päivälliseksi nieriää ja sitruunaperunasurvosta.
Tarvitset:
Noin 500g
nieriää
Muutama
sitruuna
Tuoreita
lempiyrttejäsi, esimerkiksi oreganoa, timjamia ja basilikaa
Sitruunapippuria
Merisuolaa
Perunoita
( syöjämäärän mukaan)
Luomu Kevytmaitoa
Nokare
voita
½ sitruunan
mehu
Lämmitä
uuni 180 asteiseksi ja kuori ja keitä perunat. ( Huom! Ajoita perunoiden keitto
niin, että saat perunasurvoksen valmiiksi samoihin aikoihin kun kala on kypsää.
Kala kypsyy koosta riippuen 10-25 minuutissa.)
Purista
kalafileen päälle 1 sitruunan mehu, ripota päälle vähän merisuolaa ja
sitruunapippuria. Laita kala uuniin. Ennen kun otat kalan uusita valmista
perunasurvos niin, että murskaa perunat rouheasti haarukan avulla survokseksi.
Kaada joukkoon noin 1-1,5dl lämmitettyä kevytmaitoa ja nokare voita. Purista
joukkoon puolen sitruunan mehu. Sekoita massa tasaiseksi sörsseliksi. Tarjoa
kala ja perunat vihreän salaatin ja sitruunan lohkojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti