Aamupäivän joogasession jälkeen tuli tarve tankata hedelmiä ja heittää joukkoon vähän inkivääriä boostaamaan maanantaita. Namaste ja ihanaa alkuviikkoa!
Kiivi-Päärynä-Inkiväärismoothie
1 päärynä
1 kiivi
1/2 banaania
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 dl luonnon jugurttia tai vettä
(loraus hunajaa jos kaipaat lisää makeutta)
Heitä aineet sekoittemeen ja surruta pehmeäksi.
maanantai 30. syyskuuta 2013
perjantai 27. syyskuuta 2013
Perjantain herkuksi omppuja
Meillä on korit pullollaan ihania omppuja, mitä saatiin meidän maalta. Niillä pitää ja saa nyt herkutella niin kauan kun niitä riittää. Kannattaa kokeilla omenaa myös salaattien ja erilaisten patojen joukossa, toimii niissäkin kivasti. Tässä yksi kiva herkkuvinkki perjantai-iltaa ilahduttamaan.
Laita uuni päälle, 180 astetta. Lohko ja kuori halutessasi omenat ja poista niistä siemenkota. Ripottele päälle kaurahiutaleita, hiukan vaniljasokeria ( Stenbergs organic vanilla sugar on ihanaa!), kanelia, nokare voita ja loraus hyvää hunajaa. Sitten koko komeus uuniin noin puoleksi tunniksi. Sekoita sillä välin mascarpone- juustoon pieni määrä omenasosetta ( kotitekoinen on parasta) ja laita juusto takaisin kylmään. Toki herkun voi nauttia pelkän mascarponenkin kanssa. Valmista itsellesi kupponen hyvää teetä ja odottele herkun valmistumista : )
Hyvää viikonloppua!
Laita uuni päälle, 180 astetta. Lohko ja kuori halutessasi omenat ja poista niistä siemenkota. Ripottele päälle kaurahiutaleita, hiukan vaniljasokeria ( Stenbergs organic vanilla sugar on ihanaa!), kanelia, nokare voita ja loraus hyvää hunajaa. Sitten koko komeus uuniin noin puoleksi tunniksi. Sekoita sillä välin mascarpone- juustoon pieni määrä omenasosetta ( kotitekoinen on parasta) ja laita juusto takaisin kylmään. Toki herkun voi nauttia pelkän mascarponenkin kanssa. Valmista itsellesi kupponen hyvää teetä ja odottele herkun valmistumista : )
Hyvää viikonloppua!
maanantai 23. syyskuuta 2013
Namut
Viikon parhaita paloja olivat ihana tennistunti ( huolimatta siitä, että oma peli sujui umpisurkeasti...) ja uudet tossut, jee! iso kasa maalta tuotuja parhaita omppuja ( keksin myös uuden omppuherkun mitä meinaan testata heti tällä viikolla!) ja viikon päätteeksi pitkä ja herkullinen sunnuntailounas äidin ja isän luona <3
Voitteko uskoa, että äiti on tehnyt nämä alusta loppuun itse ja OMISTA viinniköynnöksen lehdistä, ne olivat tajuttoman hyviä!!! |
Alkupalana myös herkullista cevicheä,mmm... |
Jälkkäriksi omenakakkua,ihanaa! |
perjantai 20. syyskuuta 2013
Syksyä lautasella, sienipastaa ja pinaattia
Syksy on saapunut myös lautaselle. Nyt
maistuvat juurekset, omenat, sienet tuhdimmat padat ja mehevät keitot. Eilen
aamulla sadattelin mielessäni ja ajattelin että INHOAN syksyä ja märkää ja
pimeyttä ja kaikkea ankeaa siihen liittyen. Illalla taas ajattelin että
kylläpäs on ihanan tunnelmallista sytytellä kynttilöitä ja kotoilla kaikessa
rauhassa hyviä syysruokia testaillen J
Sisällä tulee vietettyä taas enemmän
aikaa. Myönnän kuuluvani niihin äiteihin, jotka eivät mielellään mene lasten
kanssa huonolla säällä ulos. Ellei ole ihan pakko…..Keksitään siis yhdessä sisäleikkejä
ja sellaisia keittiöpuuhia mihin ainakin vanhempi lapsi voi jollain tapaa
osallistua. Sienten repiminen luvan kanssa palasiksi oli yksi aika kiva homma
3,5-vuotiaalle. Salaatin kokoaminenkin sujui aika kivasti.
Väsättiin siis yhdessä tällainen
syysillan päivällinen.
Sienipastaa ja pinaatti-omenasalaattia
Pastaan tarvitset:
25g kuivattuja herkkutatteja
oliiviöljyä
2-4 valkosipulin kynttä
puolikas chili
150g herkkusieniä
150g siitakesieniä
6 oksaa tuoretta timjamia
320g täysjyyvä farfallepastaa ( tms
pastaa
1 sitruuna
1tl tryffeliöljyä
150g vähärasvaista cottage cheeseä (
raejuustoa)
Salaattiin tarvitset:
50g kuorittuja hasselpähkinöitä
200g babypinaattia
1-2 omenaa
40g sinihomejuustoa
1tl oliiviöljyä +
sitruunamehua+hunajaa
Laita kuivat herkkutatit mukiin ja
peitä ne kiehuvalla vedellä. Lorauta oaistinpannulle oliiviöljyä ja purista
pannulle valkosipulit ja pieneksi pilkottu chili. Laita pian joukkoon myös
revityt sienet. Lisää pannulle timjamit ja hämmennä muutaman minuutin ajan. Laita
tässä välissä pastat tulemaan.
Paahda pannulla hasselpähkinöihin
väriä. Aseta pinaatti tarjoiluastialle ja raasta tai leikkaa sekaan omenat.
Murenna päälle sinihomejuusto. Murskaa paahdetut pähkinät huhmareessa ja
ripottele salaattipedille. Kaada tässä välissä sienet yleiskoneeseen ja
hienonna melko hienoksi soseeksi. Nosta sitten sieniseos takaisin pannulle ja
lisää joukkoon noin 1 dl pastan keitinvettä sekä tryffeliöljy. Mausta suolalla
ja pippurilla ja jätä porisemaan.
Tässä vaiheessa pasta on varmastikin
kypsää. Sekoita pastat kastikkeeseen ja notkista tarvittaessa vedellä. Raasta
joukkoon sitruunan kuorta ja raejuusto. Kaada salaatin päälle
sitruunanmehu-hunajaseos ja loraus oliiviöljyä. Herkuttele heti J
Aika kiva resepti ( Jamie Oliver), eikä vähiten sen
takia että kaikki, jopa 1-vee
tykkäsi ruuasta hirmuisesti.
maanantai 16. syyskuuta 2013
Viikon Namupalat
Viikon namupalat olivat kuluneella viikolla kahdet ihanat juhlat. Ensin juhlistettiin nuoremman pojan ihanaa kummitätiä ( mahtavat pirskeet!) ja eilen pidettiin kakkukekkerit pienelle 1-veelle <3 Miten se voikin olla jo noin iso......Juhlat olivat vauhdikkaat ja lapsekkaat eikä vauhtia puuttunut kun mukana oli seitsemän alle 4-vuotiasta.
torstai 12. syyskuuta 2013
Taimenta välimeren tapaan ja myöhästyneet Namut
Viime viikko on ollut tuiki täynnä
kaikenlaista ohjelmaa ja kuluneen viikon namupalatkin jäivät tohinassa laittamatta.
Korjataan tilanne nyt. Viikon namupalan ansaitsee ihana vapaailta taiteen,
kulttuurin ja hyvän ruuan parissa, päättyen kauniiseen huoneeseen hotelli
Tornissa. Puhumattakaan siitä, että siellä sai herätä juuri silloin kun itseään
huvitti, luxusta! Tässä kuvia ihanasta illasta.
Sitten kala-asiaan. Hyvissä ruokakaupoissa on ihanaa haahuilla ympäriinsä ( ei välttämättä tosin pienten lasten kanssa...) ja tutkailla mikä näyttää tuoreelta ja hyvältä. Kauppalistojenkin teko on toki paikallaan, jotta kaappeihin saadaan täytettä ja unohdukset minimoidaan. Parhaat ruokainspikset ainakin minulla itselläni syntyvät kuitenkin tuoretiskien äärellä ihan vaan sen mukaan, mikä näyttää kaikkein houkuttelevimmalta. Olen kyllä niin valtavan iloinen, että opin aikoinani äidiltä tuon tavan löytää tuoreimmat raaka-aineet ja kehitellä niistä päässä herkullinen resepti <3. Me saatiin käsiimme jokunen aika sitten herkullista, tuoretta taimenta. Vesi herahti kielelle jo kaupassa kun sain idean valmistaa kalan välimeren tyyliin.
Välimerellinen kala on siis oman
mielikuvitukseni tuotetta siitä, miten voisin kuvitella ihmisten välimeren
maissa valmistavan kalansa J
Resepti pitää sisällään:
yhden mehukkaan sitruunan lohkottuna,
oliiveja
murskattua valkosipulia
tuoreita yrttejä kuten timjamia ja
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pikkasen hyvää balsamicoa ja taisin
lorauttaa mukaan vähän hunajaakin pehmentämään sitruunan kirpeyttä.
Laita kaikki aineet kulhoon ja
möyhennä niitä käsin niin että maut sekoittuvat keskenään. Tee kalan pintaan
viiltoja niin että maut leviävät sinnekin. Laita seos kalan sisään ja hiero
sitä kalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Laita koko komeus
uuniin, noin 180 astetta. Kala kypsyy suht nopeasti, aika riippuu paljoltikin sen
koosta. Itse pidin kalaa uunissa noin 35 min.
Seuraksi valmistettiin uunissa lasten
suosikkeja, porkkanoita ja perunoita oliiviöljyssä ja timjamissa sekä raikasta
salaattia. Taimen oli todella maukasta, toivottavasti saadaan sitä pian
uudestaan!
Herkullista loppuviikkoa!
maanantai 2. syyskuuta 2013
Un poquito de Guacamole!
Ah avokadoa !! aika ajoin on pakko
saada avokadoa, siihen tulee suoranainen himo J
Parhaat muistot avokadoherkuista ovat Etelä-Amerikasta, missä olen syönyt
elämäni parhaat avokadot. Jestas ne maistuvat taivaallisilta auringon kypsyttäminä
ja mehevän kypsinä,…..
Tällä kertaa himo taltutettiin ihanalla Guacamolella.
Guacamole yhdistetään usein nachoihin tai muihin dipattaviin raksuihin, mutta
mun mielestä se on ihan erinomainen lisuke kaikenlaiselle ruualle. Me
yhdistettiin se sopivan tuliseksi marinoituun kanaan ja täysjyväriisiin.
Guacamolen valmistukseen on varmasti miljoona erilaista reseptiä, itse tykkään
laittaa omani näin.
Guacamole
2-3 avokadoa
1-2 valkosipulin kynttä ( oman maun
mukaan)
Puolikas sipuli ( myös oman maun
mukaan)
Sitruunamehua
Tuoretta korianteria
Muutama kirsikkatomaatti
Ripaus suolaa
Ripaus vastajauhettua mustapippuria
( tuoretta chiliä jos pidät potkusta )
Silppua ensin sipulit niin hienoksi
silpuksi kun osaat. Pilko tomaatit pieneksi ja silppua myös korianteri. Puolita
avokadot ja poista kivet. Kaavi avokadon liha kuorestaan haluamallasi tavalla
ja pilko/ muussaa tahnaksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja purista mukaan
puolen- kokonaisen sitruunan mehu. Guavcamolen ei suinkaan tarvitse olla samettista
tahnaa vaan siinä saa ja kuuluu olla mehukkaita tomaatin ja avikadon
kokkareita. Sipulit tosin kannattaa silputa ihan pieniksi. Buen provecho !
P.S Muistathan, että avokadoista saat
myös roppakaupalla hyviä rasvoja ja se on hyvä B,-E,- ja K-vitamiinin lähde ;)
sunnuntai 1. syyskuuta 2013
Viikon Namupalat
Kulunut viikko piti sisällään ihanan aurinkoisia päiviä, rauhallisia joogahetkiä Shantissa ja ruokainspiksiä <3