Vinkki hyvään ja nopeaan lounaaseen-
pesto-feta-tomaattipasta! Tässä pastassa, niin kuin kaikissa muissakin käytetään
meidän perheessä täysjyväpastaa. Uskon täysjyväviljan positiivisiin
terveysvaikutuksiin, minkä takia kaikki ”valkoisen viljan höttö” on pyritty
meillä minimoimaan. En toki ole täysin fanaattinen tämän suhteen, hyvä pulla
harvoin nautittuna ei kaada maailmaa :)
Kuiduttomat ruuat lisäävät ruokahalua,
koska verensokeri heittelee voimakkaasti ja kylläisyyden lisääviä kuituja tulee
vähän. Ruokaa tekee mieli syödä lisää ja lisää. Paino lähtee nousuun, minkä
myötä usein myös verenpaine saattaa nousta, kolesterolista puhumattakaan.
Ongelma ovat myös valheellisen kuvan antavat tuotteet kaupassa, valtavine jättipakkauksineen....Muistathan aina kaupassa tarkastella tuotetta
hieman tarkemmin, jotta tiedät mitä se oikeasti pitää sisällään. Tämä pätee
niin vilja-kuin muihinkin tuotteisiin.
Täysjyvävilja ja sen kuoriosan
lukuisat tehoaineet suojaavat sydän-ja verisuonisairauksilta. Täysjyvävilja
sisältää runsaasti terveellistä kuitua, magnesiumia, kaliumia, sinkkiä, rautaa
ja B-ryhmän vitamiinejä. Kuidut auttavat suolistoa pysymään hyvinvoivana ja
lisäävät kylläisyyden tunnetta, sisältämättä lainkaan kaloreita. Siksipä ne
ovat oiva kaveri myös painonhallitsijalle. Suositus kuidun saannille meillä
Suomessa on noin 30g päivässä. Tämän saat esimerkiksi neljästä palasta
täysjyväleipää, 2dl:stä täysjyväriisiä ja puolesta lautasellisesta salaattia
tai raasteita. Itse pyrin saamaan
riittävän määrän kuituja korvaamalla osan täysjyväviljasta kasviksilla ja
raasteilla, marjoilla, pähkinöillä, manteleilla, ja siemenillä.
Pastaa varten tarvitset itse tehtyä
pestoa, voit valmistaa sen etukäteen vaikka edellisenä päivänä kun siihen on
sopivasti aikaa ja säilyttää jääkaapissa. Tämä pestoannos riittää mainiosti
neljän hengen pastaan.
Peston ohje
2 valkosipulin kynttä
Sitruunamehua, makusi mukaan joko
puolikas tai kokonainen sitruuna
1,5 dl pistaasipähkinöitä tai
pinjansiemeniä
1,5 dl erilaisia yrttejä ( persijlaa,
basilikaa, korianteria)
Noin 1 dl parmesan raastetta pestoon +
hyppysellinen annoksen päälle laitettavaksi ( vastaraastettua, ei
valmisraastetta)
Oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa
Laita kaikki aineet lukuun ottamatta
oliiviöljyä sekaisin tehosekottimeen ja hurauta koneella sopivaksi tahnaksi.
Lisää lopuksi oliiviöljyä sen mukaan, kuinka juoksevaa haluat tehdä pestosta.
Voit tarvittaessa lirauttaa joukkoon myös vähän vettä, jos pesto tuntuu liian
jäykältä. Pesto sulaa lopuksi lämpimän pastan joukkoon ja muuttuu
juoksevammaksi.
Muuten tarvitset:
Fetajuustoa
Kirsikkatomaatteja, ovat kypsinä tosi hyviä!
Tuoreita yrttejä
Täysjyväpastaa
Oliiviöljyä
Keitä pasta. Lisää kypsän pastan
päälle loraus öljyä, sopivasti pestoa, murennettua fetajuustoa, pilkotut
kirsikkatomaatit ja runsaasti lempiyrttejäsi. Valmista näin helposti!
Tämän herkkuannoksen valmisti mun mies <3 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti